logo
RNTV Live

Inginerie Mecanică și Electrică la UPG cu Ștefan Gavrilă

WhatsApp Image 2023-03-28 at 14.52.02
Borcea Bianca

Ștefan Gavrilă este absolvent al Facultății de Inginerie Mecanică si Electrică, specializarea Utilaje Petroliere și Petrochimice. În prezent este anul 1 de master în cadrul aceleiași facultăți, specializarea Managementul Riscului și Ingineria Fiabilității Utilajului Petrolier și Petrochimic. 

“Am ales această facultate deoarece în clasa a 12-a am considerat că este cea mai mare oportunitate pentru mine de a lucra într-un domeniu foarte căutat pe piața muncii. M-am consultat cu câțiva prieteni care studiau deja în cadrul acestei facultăți și am decis să depun dosarul pentru admitere.”

Ștefan se implică în acțiuni de voluntariat si implicare civică încă din liceu si crede că asta l-a ajutat să se dezvolte extrem de mult. Voluntariatul îl ajută să își descopere pasiunile si domeniile de interes. 

“În acești ani, pot spune că am escaladat treptat toate etapele vieții de student. Student, voluntar, student reprezentant. Cum de altfel este bine cunoscut faptul că nu trebuie doar sa învățam în timpul facultății ci trebuie să ne si distrăm, în anul 1 m-am înscris ca voluntar în Liga Studenților. Aici am cunoscut oameni minunați, care m-au ajutat să mă dezvolt atât pe plan personal dar și profesional, contribuind din plin la ceea ce sunt eu azi. După perioada în care am fost simplu voluntar, am decis să candidez pentru o funcție în cadrul Consilului Executiv și până în prezent sunt Asistent Manager al Diviziei de Sport. Sugerez tuturor studenților din anul 1 și nu numai să se înscrie în asociație pentru a crea legături, prietenii, pentru a-și descoperi  sau a îmbunătăți abilitățile de comunicare, lucru in echipă, leadership etc.”

Am vrut să aflu de la Ștefan cum își împarte timpul între viața de student, cea de voluntar si cea de student reprezentant. Am vrut să știu cum se organizează acesta și care este secretul unei organizări excepționale a timpului. 

“Sunt Vicepreședinte Zonal Sud-Est în cadrul Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) și am în subordine asociațiile din centrele universitare Ploiești și Galați. Am acceptat această provocare pentru a face pasul spre nivelul următor în calitate de voluntar, adică să mă implic în proiecte la nivel național. Personal, nu am avut dificultăți în gestionarea timpului între activitățile desfășurate în cadrul asociației (Liga Studenților din Centrul Universitar Ploiești), cele de la UNSR și orele de curs, deoarece nu am prioritizat niciuna dintre acestea, considerând că fiecare are importanța sa.”

Ștefan a ales să vină din Bacău pentru a studia la Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti si recomanda tuturor elevilor pasionați de științele exacte Facultatea de Inginerie Mecanică si Electrică.

“Recomand cu încredere această facultate deoarece există o deschidere foarte mare către studenți atat din partea cadrelor didactice dar și din partea conducerii universității. Cadrele didactice au o pregătire bună și pun la dispoziția studenților toate materialele necesare în vederea aprofundării materiilor. Sfatul meu pentru tinerii care urmează să se înscrie la această facultate este să-și urmeze visul, indiferent de cât de greu de împlit pare la început, pentru că atunci când faci ceea ce îți place, îți vei putea atinge scopul fără să întâlnești mari dificultăți sau chiar să treci mai ușor prin acestea.”

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor