logo
RNTV Live

De ce iubim Ploieştii?-Interviu video cu Alexandra Anton, co-fondator “Iubesc Ploieştii”

Raluca Eparu

Zilnic ne plângem cât de gri şi urât este oraşul Ploieşti, dar puţini dintre noi îi cunosc istoria cu tainele ei săpate în clădiri şi străduţe. Prea puţini ştiu de ce i se spunea Ploieştiului “Oraşul lui Ce bei?” sau când s-a întâmplat “Republica de la Ploieşti”.

Mulţi habar nu au că aici a fost înfiinţată prima rafinărie pe gaz din lume sau primul Festival de Jazz din România. Doi ploieşteni mândri, o profesoară, Alexandra Anton şi un inginer, Corneliu Moraru, s-au gândit că e nevoie să arate tuturor de ce Ploieştiul trebuie iubit şi respectat. “Iubesc Ploieștii” a pornit ca un grup de inițiativă care și-a început activitatea în luna septembrie 2010.

Scopul formării acestui grup a fost acela de a promova Ploieștiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic ș.a. După cinci ani de activitate, timp în care grupul a realizat prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului Ploiești și a realizat primele suveniruri care să promoveze simbolurile orașului, la finele anului 2015 a luat naștere Asociația Iubesc Ploieștii.

Alexandra Anton este iniţiatoarea Festivalului International de Educaţie FIEdu, iar anul acesta evenimentul va avea multe surprize pentru profesori, părinţi, dar mai ales pentru copii.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor