logo
RNTV Live

Înfrângere dureroasă

volei
Cristian Anghelescu

Tricolorul LMV Ploieşti a suferit o înfrângere neaşteptată, astăzi, pe terenul penultimei clasate, Universitatea Cluj, pierzând în tiebreak după ce a condus cu 2:0 la seturi şi a avut trei mingi de meci în actul al patrulea!

Gazdele au punctat de două ori la rând în deschiderea setului întâi, însă elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu au preluat rapid iniţiativa, conducând cu 5:3. După aceea, Tricolorul LMV s-a desprins decisiv, după o serie de şapte puncte consecutive, ducând scorul la 12:4.

Chiar dacă echipa din Cluj s-a mai apropiat la cinci lungimi, la un moment dat (scor 20:15), Tricolorul LMV Ploieşti s-a îndreptat spre un succes cu 25:17, în 22 de minute, într-un set în care nu a comis nicio eroare!

Setul secund a început similar cu primul, cu două puncte la rând pentru gazde, care, de data aceasta, s-au distanţat chiar la 5:1, motiv pentru antrenorul Sergiu Stancu să solicite timeout. Momentul a fost de bun augur, jucătorii Tricolorului LMV trezindu-se şi punctând de două ori la rând.

Apoi, Tricolorul LMV a egalat la 6, pentru a prelua conducerea, ulterior, scor 11:9, după trei puncte consecutive. Gazdele au reuşit să echilibreze jocul, revenind în frunte, scor 13:12, dar echipa ploieşteană a replicat printr-un parţial de 7:2.

Iar Universitatea Cluj, deşi a mai revenit la un punct în urma oaspeţilor, scor 18:17, respectiv 21:20, nu a putut opri asaltul din final al ploieştenilor, care s-au impus şi în actul secund, scor 25:21, după 28 de minute.

Tricolorul LMV s-a aflat la conducere şi în debutul setului al treilea, scor 4:2, dar, de data aceasta, clujenii au fost cei care au revenit, distanţându-se la 9:6, după care s-au desprins la 15:11.

Elevii antrenorilor Stancu şi Marinescu au redus din diferenţă, după trei puncte la rând, dar gazdele au refăcut imediat ecartul de patru lungimi, scor 18:14, pentru a se desprinde decisiv şi a se impune cu 25:19, după 25 de minute de joc.

În setul al patrulea, ardelenii au continuat să aibă iniţiativa, scor 6:4, dar Tricolorul LMV şi-a revenit, preluând controlul, după un parţial de 12:2, părând că se îndreaptă spre succesul aşteptat. Nu a fost cazul, U Cluj punctând de şapte ori la rând şi revenind la o singură lungime în urma ploieştenilor, scor 19:18. Tricolorul LMV a păstrat distanţa, scor 22:19, dar a urmat o perioadă inexplicabilă de erori peste erori, în care clujenii au punctat de cinci ori la rând, procurându-şi două mingi de set.

Tricolorul LMV a salvat cele două şanse ale ardelenilor de a închide setul, iar în prelungiri ambele echipe au avut oportunităţi de a se impune. În cele din urmă, Universitatea Cluj a câştigat setul, cu 32:30, închizând actul din a şasea oportunitate, după ce a salvat, de asemenea, trei mingi de meci ale ploieştenilor, care au comis zece erori în total!

În tiebreak, Tricolorul LMV s-a desprins la 6:4, după trei puncte la rând, însă gazdele au revenit, preluând conducerea, scor 11:10. S-a mers, apoi, „side-out”, iar actul decisiv a intrat şi el în prelungiri. După trei mingi de meci salvate de ploieşteni, Universitatea Cluj a fructificat cea de-a patra şansă, impunându-se cu scorul de 18:16.

Casetă

Universitatea Cluj – Tricolorul LMV Ploieşti 3:2 (17:25, 21:25, 25:19, 32:30, 18:16)!

Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj-Napoca; spectatori: circa 200.

Univ. Cluj: Păştean, Borota, Negrean (căpitan), Badea, Popa, Kozlovskyi – Popovici. Rezerve neutilizate: Magdaş, Ciupe, Neag, Miclăuş, Mucileniţa. Antrenor: Romeo Lotei.

Tricolorul LMV: Vargas, Voinea, Milivojevic, Dushkov, Riabukha, Carrasco – Skundric. Au mai jucat: Centelles, Ghimeș (căpitan), Rutecki, Aleksic, Grigoraș, Farcaș. Rezervă neutilizată: Zhylinskyi. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Arbitri: Paul Szabo-Alexi (Oradea), Răzvan Lupuţan (Baia Mare)

Observator FRV: Gheorghe Vişan (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor