logo
RNTV Live

Informare privind situația COVID-19 în Prahova

Autorităţile au raportat sursă foto Europa FM
Mihai Constantinescu

Informare privind situația COVID-19 în Prahova

Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă că în data de 01 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova 1510 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 324 persoane și au intrat alte 203. În carantină instituționalizată se mai află 20 cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 406 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 15 au decedat, iar 113 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 30 iunie, au mai fost externați șase pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP. În total, în baza Ordinului amintit mai sus, 97 de prahoveni au fost externați, dar cu obligația să respecte regulile precizate.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați zece pacienți (opt sunt ventilați mecanic).

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-rutier-grav-in-prahova-unul-din-soferi-si-o-femeie-care-insotea-doi-bebelusi-drogati/?fbclid=IwAR3rO9x863p2F4KffwmMLlQbG4CFH2NYqsASs2oUAIFjaQc2PotM55IRNGA

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor