logo
RNTV Live

Incredibil! Batalurile cu produse petroliere de lângă Ploiești ucid porumbeii de competiție

Oana Stoica

 

Supărare mare printre columbofilii prahoveni. Oamenii se plâng că porumbeii care se întorc din competiții, de multe ori sfârșesc în bălțile pline cu păcură de lângă rafinăriile care înconjoară Ploieștiul. Unul dintre păgubiți este Mădălin Tănase, unul dintre cei mai cunoscuți columbofili din județ, dar și fost luptător MMA. Mădălin a avut înscriși în ultimul derby de la Krasnodon, din Ucraina, patru porumbei de competiție. Fiecare valorează peste 1000 de euro. Sâmbătă, 6 august, aceștia au fost lansați din Ucraina, alături de alți 965 de porumbei, toți din România, proveniți din mai multe județe ale țării. Porumbeii au avut de parcurs 1200 de kilometri până acasă. Din cei patru porumbei ai columbofilului, numai unul s-a întors. Femela, bine cotată în competiții, era murdară de păcură. Semn că a aterizat într-una dintre bălțile cu reziduuri petroliere de lângă Ploiești.

porumbel-petrol porumbei-petrol-11

Pagubele sunt enorme pentru columbofilii care povestesc că în aceste bălți sunt sute de porumbei morți. O imagine de coșmar, susțin ei. ”Este o mare problemă pentru noi. Autoritățile ar trebui să se implice. Vorbim de niște porumbei cursieri valoroși. Și dacă nu ar fi de competiție, tot este inadmisibil să sfârșească așa. Este multă muncă să reușești să obții un porumbel valoros. Am văzut batalurile astea și zeci, poate sute chiar, de porumbei morți în ele. O moarte cumplită pentru bietele păsări”, ne-a declarant Mădălin Tănase. Columbofilii povestesc că sunt persoane care verifică periodic aceste bălți cu păcură. Și asta pentru a cipurile și inelele de la porumbeii morți, pe care apoi le vând.

IMG-20160807-WA0008 IMG-20160807-WA0007    porumbei-petrol-06 porumbei-petrol-01

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor