logo
RNTV Live

Incendiu în Iordăcheanu. Două autospeciale de pompieri intervin în aceste momente

In/ sursă foto Jurnalul MM
Mihai Constantinescu

Incendiu la Iordăcheanu

Incendiu în Iordăcheanu. Două autospeciale de pompieri intervin în aceste momente.

Nefericitul eveniment s-a produs cu puţin timp în urmă în satul Moceşti

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/un-campinean-condus-masina-desi-avea-permisul-supendat-cum-incercat-sa-duca-de-nas-pe-politisti/

Casa este de tip parter plus etaj 1 și mansarda și arde la nivelul coşului de evacuare a fumului.

Nu s-au înregistrat victime.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare care nu a fost curăţat corespunzător.

Măsuri pentru sezonul rece

Este cunoscut faptul că pe timpul sezonului rece riscul producerii incendiilor în gospodării este foarte mare. Marea majoritate a incendiilor izbucnite pe timpul iernii  au drept cauze instalaţiile de încălzire improvizate, exploatate necorespunzător sau burlane şi coşuri de evacuare a fumului şi gazelor construite defectuos, neizolate termic faţă de materialele de construcţie combustibile,  necurăţate şi neverificate la timp.

Nu de puţine ori focul izbucnit în gospodăriile populaţiei, s-au soldat cu  pierderi de vieţi omeneşti, răniri grave şi distrugeri importante de bunuri materiale, afectând în special  persoanele în vârstă sau singure, şi au avut la origine, de cele mai multe ori, neglijenţa umană.

pompierii sfătuiesc toţi prahovenii să verifice coşurile şi burlanele, să le cureţe şi să le repare. În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei, ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt material combustibile. De asemenea, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor cu 25 cm.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor