logo
RNTV Live

Credincioşii au venit, în zi de mare sărbătoare,la moaştele Sfintei Parascheva de la Biserica Sfânta Vineri din Ploieşti/ FOTO/VIDEO

Mihai Constantinescu

Credincioşii au venit, în zi de mare sărbătoare, la moaştele Sfintei Parascheva de la Biserica Sfânta Vineri din Ploieşti.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în ţara noastră în fiecare an, la 14 octombrie. Este motivul pentru care cei mai mulţi credincioşi preferă să meargă astăzi la Biserica Sfănta Vineri sau Cuvioasa Parascheva pentru că aici există şi părţi din moaştele Sfintei.

În acest an, din cauza evoluţiei pandemiei de coronavirus din ţara noastră, sărbătoarea a venit şi cu măsuri de prevenire a infectărilor. Credincioşii trebuie să poarte mască şi în biserică cât şi în afara ei, plus că există culoare bine definite de trecere.

Prezenţi la biserică sunt şi jandarmi şi poliţişti care asigură buna ordinea.

Sfânta Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva a trăit în prima jumătate a veacului al XI-lea. Prima învățătură despre viața Sfintei se regăsește în “Cartea românească de învățătură” a mitropolitului Varlaam al Moldovei, Iași, 1643. Sf. Parascheva s-a născut în Epivata, azi cunoscut cu numele de Boiados, pe țărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol. Părinții Sfintei Cuvioase Parascheva au fost oameni credincioși, de neam bun, care au crescut-o pe Cuvioasă cu frică de Dumnezeu, îndemnându-i întotdeauna să deprindă faptele bune, dar și rugăciunea, postul și milostenia.

Despre moaștele Sf. Parascheva se spune că au puteri miraculoase, deoarece a fost cunoscută ca fiind protectoarea celor care se confruntă cu probleme grave, dar și a oamenilor care nu-și găsesc liniștea sufletească.
.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/masca-de-protectie-obligatorie…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/dgaspc-prahova-recruteaza…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor