logo
RNTV Live

Hărnicia oamenilor dă foc Prahovei. 133 incendii de vegetație uscată doar în trei zile

incendiu vegetatie uscată 2
Mihai Constantinescu

Hărnicia oamenilor dă foc Prahovei. 133 incendii de vegetație uscată doar în trei zile

Hărnicia oamenilor a creat o situaţie alamantă în Prahova. Din cauza igienizărilor de teren prin arderea vegetației uscate, zilnic pompierii intervin la zeci de incendii de vegetaţie uscată.

De la începutul primăverii sute de hectare de teren au fost pârjolite, un om şi-a pierdut viaţa vineri şi mai multe case au fost în pericol să fie mistuite de flăcări. În unele cazuri chiar aşa s-a şi întâmplat

Doar în intervalul 08 -11 martie, pompierii  au acționat pentru localizarea și lichidarea a 133 incendii de vegetație uscată. A fost părjolită o suprafaţă imensă de teren: aproximativ 426 ha.

Potrivit ISU Prahova, în localitatea Provița de Sus, incendiul de vegetație uscată s-a propagat la gospodărie. Acesta a fost mistuită de flăcări. Duminică, în localitatea Bușteni incendiul de vegetație a pus în pericol un depozit de materiale de construcții, iar datorită intervenției prompte a pompierilor acesta a fost lichidat în limitele găsite.

Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Ceptura. Aici au intervenit pompieri de la Garda de Intervenție Urlați sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 ha.

 

Pompierii au făcut APEL CĂTRE POPULAŢIE pentru a se opri aceste incendii extrem de periculoae.

Vezi AICI detalii

pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor