logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/Au început controalele în școli.Reacții după primele vizite

igienizare scoli 2
Mihai Constantinescu

Școlile din Prahova, la control!

GALERIE FOTO/Au început controalele în școli.Reacții după primele vizite.

Pe 9 septembrie începe noul an școlar 2019-2020. Este și termenul până când reprezentanții Prefecturii Prahova și cei ai ISJ Prahova vor merge în controale pentru a se asigura că s-au făcut pregătirile neceasare pentru că noul an școlar să înceapă în cele mai bune condiții. Este vorba mai exact de stadiul lucrărilor de igienizare, respectiv modernizare, a unătăților de învăâământ din județ.

Ieri a avut o loc un prim control de acest gen. Prefectul județului, Mdălina Lupea și  Nicolae Angelescu, inspectorul sef al Inspectoratului județean Școlar Prahova au vizitat  mai multe unități școlare. este vorba despre cele din localitățile Mănești, Filipeștii de Târg, Bănești și Comarnic.

Probleme remediate

Lucrările sunt în termen plus că la unele unități de învățământ au fost remediate și anumite probleme.

De exemplu, școala și grădinița din Mănești, sat Zalhana, nu puteau fi autorizate sanitar. Apa furnizată nu corespundea din punct de vedere bacteriologic. Pentru ambele clădiri există contract în derulare privind lucrări de alimentare cu apă potabilă și până la finalizarea lucrărilor, primăria va asigura apă cu ajutorul unor dozatoare omologate, apa proprie fiind folosită doar pentru toalete, anunță repreyentanții Prefecturii Prahova. prin intermediul unui comunicat de presă.

Grădinița din satul Seciuri, comuna Șotriile avea acceași problemă. A fost înlocuită țeava de apă și în urma analizelor a rezultat că apa se încadrează în parametrii. Pentru siguranță, analizele vor fi repetate înainte de începerea noului an școlar.

La școala primară și grădinița din Lopatnița, precum și la școala primară și grădinița Măgura, din comuna Șoimari, unde apa curentă lipsea, iar grupurile sanitare erau în curtea unităților, au fost finalizate investițiile privind amenajarea clădirilor, a grupurilor sanitare interioare, inclusiv alimentarea cu apă curentă, urmând a fi semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor, potrivit sursei citate.

Cei 10 copii care mergeau la grădinița Posada vor învăța în altă locație, până la remedierea deficiențelor constatate de DSP Prahova. Primăria Comarnic a solicitat consiliului județean Prahova fonduri pentru amenajarea curții interioare și a grupurilor sanitare.

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor