logo
RNTV Live

Un consilier local semnalează nereguli grave la CSM Ploiești

csm-ploiesti
Cristina Iancu

Alexandru Ștefan, consilier local din partea Partidului Prahova în Acțiune, a trimis tuturor aleșilor locali un document prin care atrage atenția cu privire la neregulile constatate în timpul vizitei sale la CSM Ploiești. 

 „Activitatea Clubului Sportiv Municipal a fost perturbată în ultimii 2 ani de schimbări majore și dese a personalului de conducere. Mai mult decât atât, mandatul unui director nu a durat niciodată mai mult de un an și niciodată nu a fost ocupat postul pe concurs. Inclusiv la aceasta data, clubul sportiv este condus printr-un mandat interimar, iar acest fapt a dus la o lipsă de previziune și predictibilitate în managementul clubului”,scrie alesul local în documentul menționat. 

Alexandru Ștefan reclamă probleme în ceea ce privește infrastructura sportivă care „este puternic deficitară și nu deservește nevoile sportivilor, avem secții  înființate ce nu au baze sportive, și aici amintim de natație și patinaj” 

„Activitatea personalului administrativ este deficitară, există, din discuțiile pe care le-am avut, depășiri ale fișei postului, o lipsa de comunicare între departamente și o lipsă a transparenței decizionale la nivelul conducerii. Acest fapt a culminat cu organizarea a două proteste simultane, semnate și asumate de angajați în cadrul clublui sportiv.

Activitatea personalului sportiv reclamă o lipsă a organizării orelor de sport și un conflict de program cu alte secții sportive, ne aflăm în situația în care un teren de sport este segmentat de un panou publicitar iar diferite activități sportive se desfășoară de o parte si de alta.”,
 se mai specifică în informarea trimisă aleșilor locali. 

Pufuleți pentru copii și salarii de 5000 de dolari

O altă neregulă semnalată de alesul Prahova în Acțiune o reprezintă discrepanțele dintre secții. Conform lui Ștefan există secții care nu au fonduri pentru a asigura sadvishuri pentru sportivi, dar în alte secții există sportivi care primesc salarii de…5000 de dolari lunar:  „Premiile financiare și resursele financiare pe care clubul le pune la dispoziția sportivilor este puternic discreționară, avem situații la care anumite secții nu își permit hrana sportivilor sau de sărbătorile Crăciunului li s-a oferit sportivilor un “cadou” ce avea un pachet de pufuleți și câteva dulciuri de calitate proastă, iar, pe de altă parte, avem sportivi care sunt remunerați lunar cu sume de 5.000 de dolari!”

„Numărul de copii înscriși raportat la numărul de personal implicat și la populația orașului este unul foarte mic, avem câteva sute de copii înscriși la un oraș cu aprox. 200 de mii de locuitori, plus localitățile limitrofe. Aceasta este înca o reflexie a ineficienței activității administrative și a lipsei totale a unui plan pe termen mediu și lung”, se mai arată în informarea consilierului local.

În urma analizei făcute în activitatea clubului sportiv (bazată strict pe informațiile oferite de reprezentanții clublui), Ștefan propune înființarea urgentă a unui comitet de coordonare, menit să supravegheze modul în care este cheltuit bugetul clubului (în acest an alocarea bugetară este de peste 20 de milioane de lei, până acum) să stabilească criterii clare de performanță și să elimine discrepanțele dintre secții. 

Organigramă nouă la CSM Ploiești 

Deocamdată pe masa consilierilor locali va ajunge un proiect ciudat de modificare a organigramei Clubului Sportiv Municipal. Singurele modificări față de actuala organigramă a clubului sunt legate de disparția unui dintre posturile de director adjunct (chiar de la începutul mandatului lui Andrei Volosevici se dorește eliminarea Melaniei Dragomir) și se înființează un așa numit staff medical format din șase persoane. În rest personalul TESA rămâne la fel de numeros, peste 100 de persoane primind salarii de la CSM, în condițiile în care antrenorii beneficiază doar de contracte de activitate sportivă încheiate pentru perioade limitate de timp, nefiind angajați permament ai clubului și nefiind prinși în organigrama oficială. Dintre cei 100 de angajați, peste 40 funcționează la Hipodromul Ploiești acolo unde se organizează doar câteva curse anual, existând luni în care nu există niciun fel de activitate oficială 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor