GALERIE FOTO/ Prahova: Inaugurarea unui loc UNIC ce abundă de viaţă şi culoare

cautam-reporteri-republikanews

GALERIE FOTO/ Prahova: Inaugurarea unui loc UNIC ce abundă de viaţă şi culoare

Prahovenii care vor dori să viziteze un loc unic în judeţul lor ce abundă de viaţă şi culoare pot face o vizită serei de la Grădina Botanică din Bucov.

Astăzi a avut loc  inaugurarea primei clădiri a Grădinii Botanice Bucov, ce găzduieşte o seră complexă cu un spaţiu destinat plantelor exotice, o sală de lecţii şi conferinţe, un birou administrativ şi un microlaborator pentru studii şi cercetare. Valoarea investiţiei este de 2152746,86 lei şi este finanţată de Consiliul Judeţean Prahova.

just insolv sprl

Grădina Botanică reprezintă o oază de linişte şi frumos, unde puteți admira peste 300 de specii de arbori şi arbuşti, plante şi flori ornamentale, repartizate în diverse sectoare, precum Grădina Engleză, Grădina Italiană, Grădina Franceză şi o zonă alpină. De asemenea,  există un iaz cu peşti exotici şi o fântână arteziană care introduc publicul vizitator într-o atmosferă de relaxare și meditație.

 

Amenajarea Grădinii Botanice a început în toamna anului 2008. Secţia Muzeului  Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova este amplasată pe o suprafaţă de aproximativ 15 ha, în partea de vest a Parcului Memorial “Constantin Stere” din comuna Bucov, aflată la 7 km distanţă de Ploieşti, accesul principal realizându-se din DJ 236.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here