logo
RNTV Live

FOTO DOCUMENT: S-a încheiat sezonul de termoficare în Ploiești: Termo taie căldura

61911672
Ștefan Petre

Termo Ploiești a anunţat joi că închide sezonul de furnizare a căldurii în sistem centralizat. Doar spitalele și unităţile de învăţământ vor face excepție și vor primi, în continuare, căldură.

Potrivit anunţului societății de termoficare, s-au îndeplinit condiţiile legale pentru sistarea livrării căldurii în sistem centralizat, întrucât, pe o perioadă de trei zile consecutiv, media temperaturilor exterioare a depăşit 10 grade în intervalul orar 20:00 – 06:00.

Doar grădiniţele, şcolile şi spitalele sunt exceptate de la măsura sistării furnizării căldurii creşele. În aceste cazuri, măsura de oprire a agentului termic urmează să fie luată la cerere.

Sezonul de încălzire 2022-2023 a fost unul cu probleme în municipiul Ploieşti. Serviciul de termoficare a fost preluat de la Consiliul Judeţean Prahova de o societate nou înfiinţată a Consiliului Local (CL) Ploieşti, fiind întâmpinate de multe ori probleme în asigurarea fondurilor pentru achiziţia gazelor, astfel încât agentul termic a fost furnizat la parametri reduşi timp de mai multe săptămâni.

În plus, Agerpres notează că s-au înregistrat sincope în livrarea apei calde şi a căldurii din cauza problemelor tehnice apărute la cazanul de apă fierbinte 2 din cadrul CET Brazi, singurul care, timp de mai multe luni, a asigurat agentul termic pentru ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor