logo
RNTV Live

Frații Crângașu, Decu și Silviu…

cristian-anghelescu
Cristian Anghelescu

Frații Crângașu, Decu și Silviu…

Ambii foști fotbaliști ai Petrolului, Decu și Silviu și-au căutat ambițiile și în politică. Primul, de-a stânga echișierului, celălalt de-a dreapta… Primul a fost numit director adjunct al CSM Ploiești acum fix un an, celălalt interimar la conducerea clubului municipalității în urmă cu 6 luni. Primul, adus la dispoziția PSD să-i fie adjunct lui Cezar Stoichiciu, frate-su, plasat la conducere pentru un mandat de interimar de jumătate de an.

A fost momentul în care politica a învrăjbit o relație de familie care dura dintotdeauna…

Decu a fost orientat către Parcul Memorial Constantin Stere, cel de-al doilea a fost padus în fruntea bucatelor de către primarul PNL, Adrian Dobre.

Ieri, citesc, ambilor le-au expirat mangatele: Decu a revenit la CSM și se așteaptă să fie numit, eventual, poate chiar în locul lui Silviu! Cel care, cu toate că a arătat că poate fi un factor de echilibru și decizie la clubul municipalității, zice lumea că este ca și plecat spre casă! În fond, pe bune, ce să caute acolo un conducător care se pricepe la sport? La CSM este util stilul yes-man, atât de promovat și respectat anii trecuți! Un club ai cărui bani proveniți de la ploieșteni este la cheremul factorului politic, motiv de răzbunare sau de prietenie, după cum bate vântul! Și cum, de destulă vreme, vântul suflă cu putere – nu numai în buzunarele contribuabililor! – așa și animozitățile apar de la o zi la alta!

Rămân întrebările, multe dintre ele aproape de segmentul filmelor de ficțiune:

  • Nu ar trebui ca primarul Dobre să-i prelungească mandatul lui Silviu Crângașu, așa cum a tot făcut-o cu Cezar Stoichiciu? În condicțiile în care, s-a tot văzut, interimarul chiar se pricepea să managerieze și nu a călcat în străchini, ca alții?
  • De ce oare nu o face? Este vorba despre trocuri politice care se fac, en-gros, pe parcursul vremelnicei detașări în fruntea bucatelor?
  • Cine sunt actorii care interpretează această scenă de teatru demnă de Kafka? Nu cumva prietenii de fațadă care, zi de zi, fac ca mingea să se rostogolească iar acum, în fața porții, scot cuțitul și o sparg fără niciun scrupul?
  • În cazul incompatibilității fraților Crângașu, există vreo temere sau se respectă zicala “las-o bă că merge-așa”?
  • Unde ați învățat, măi fraților, să jucați acest șah etern din care toată lumea are numai de pierdut?
  • Cât de frustrant este, domnule primar, să nu aveți nicio reacție de frica contraatacului celor cu care vă tot contrați de la începutul mandatului?
  • Și o întrebare pentru frați: cum a ajuns ca o astfel de mizerie politică să vă învrăjbească atât de mult încât, din niște oameni onorabili și prieteni de calitate ați ajuns să vă judece niște neica nimeni, aproape zilnic? Se merită? Măcar regretați? Eu i-aș lăsa în plata Domnului și aș pune familiile pe primul plan! Mizeriile se vor decanta, odată și odată!

 

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor