ANM: Prahova este din nou sub avertizare COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi grindină. Ce spune ISU Prahova

sursa ANM
omv

ANM: Prahova este din nou sub avertizare COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi grindină. Ce spune ISU Prahova

Potrivit avertizărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, Prahova va intra într-un nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică  accentuată. Astfel, astăzi 8 iunie, până la ora 21.00, meteorologii anunta averse torentiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

RECOMANDĂRI ISU PRAHOVA

just insolv sprl

În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, reprezentanţii ISU Prahova recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

În contextul creșterilor de debite pe cursurile de apă, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

Pentru mai multe informații utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

sursa ISU Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here