FOTO/Vremea ţine cu operatorul de deszăpezire. Zăpada înlăturată la roată

operatorul de deszăpezire Deszăpezire la roată

Deszăpezire la roată

Vremea ţine cu operatorul de deszăpezire. Zăpada înlăturată la roată.

La Ploieşti a fost inventat un nou tip de deszăpezire: cel la roată. Cum sunt deja obişnuiţi, nici de această dată operatorul de salubritate nu şi-a făcut treaba aşa cum şi-ar fi dorit cetăţenii.

Doar pe străzile principale s-a intervenit pentru îndepărtarea zăpezii. Cele adiacente au fost uitate, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul mai multor şcoli.

Vremea a ţinut cu operatorul de deszăpezire şi astfel, la orele prânzului, zăpada a început să se topească.

VEZI ŞI https://republikanews.ro/peste-patru-luni-de-asteptare-intre-probele-teoretica-si-practica-la-examenul-auto-in-prahova-ce-masuri-au-fost-luate/

Atenţionare meteorologică

Meteorologii au emis o avertizare meteo valabilă până mâine la ora 20.00. În acest interval de timp vor avea loc precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului .

În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.

Vântul se va intensifica, cu viteze de 50…55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Notă: Precipitațiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul și centrul teritoriului și se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, anunţă Prefectura Prahova.

COD GALBEN de ninsori

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

sursă foto Sorin Buduleanu şi ziarulincomod.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here