logo
RNTV Live

Mesaj RO-Alert de avertizare a populației din perimetrul Castelului Peleş după ce doi turişti au fost atacaţi de urs

atac-urs
Mihai Constantinescu

Mesaj RO-Alert de avertizare a populației din perimetrul Castelului Peleş după ce doi turişti au fost atacaţi de urs-

Potrivit ISU Prahova, apelul despre incident a fost dat aseară, in jurul orei 18.19, la 112.
Apelul a venit din București de la un prieten al celor doi turiști. Ulterior, la ora 18.22 un alt apel a venit de acesta data de la unul dintre cei doi turiști care făcea referire “la doua persoane care sângerează la mâna”.
Imediat, conform procedurii in care sunt implicate animale sălbatice a fost inițiat un mesaj RO-Alert de avertizare a populației din perimetrul Castelului.
La fata locului a fost mobilizata o ambulanta SMURD care a acționat pentru acordarea primului ajutor celor doi turiști.

Reprezentabnţii ISU Prahova mai spusn şi faptul că echipajul nu era cunoscător de limba engleză si nu a reușit să comunice cu cei doi, astfel încât nu au fost obtinute informații suplimentare despre incident.
Ulterior, turiștii au fost predați unui echipaj de la SAJ.

Cei de la Serviciul de Ambulanţă susţin că echipajul de prim ajutor care a ajuns primul la locul interventiei a preluat o femeie de 32 de ani si un barbat de 28 ani cetateni ucrainieni.

La preluare, de catre echipajul SAJ Prahova,
plăgile pacientilor erau deja toaletate si pansate de echipajul de prim ajutor.
In urma evaluarii de echipajul SAJ Prahova s a luat decizia de a transportat ambi pacienti la Spitalul Jud Ploiesti pentru tratament de specialitate.

Pe timpul transportului catre spital, asistenta medicală a reuşit să comunice eelefonic cu un prieten al pacienţilor care le a tradus faptul că cei doi pacienâi au fost urmăriți de un urs , iar plăgile au apărut în urma încercării de a sări un gard metalic.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor