logo
RNTV Live

Peste patru luni de aşteptare între probele teoretică şi practică la examenul auto în Prahova. Ce măsuri au fost luate

Atenție! Se modifică procedura de înregistrare la examenul pentru permisul auto!
Mihai Constantinescu

Permisul auto, obţinut mult mai rapid

Peste patru luni de aşteptare între probele teoretică şi practică la examenul auto în Prahova. Ce măsuri au fost luate.

Numărul uriaş de înmatriculări auto din judeţul Prahova a adus cu sine un număr cel puţin la fel de mare cu cel al persoanelor care au dorit să aibă şi permis de conducere. Situaţia a atras după sine o problemă extrem de supărătoare pentru candidaţi. Perioada de aşteptare între probele teoretică şi practică a cunoscut o creştere semnificativă, ajungând ca la data de 01.01.2018 acest termen să depăşească 4 luni.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/fotopolitistii-locali-ploiesteni-au-auzit-o-bubuitura-langa-o-anexa-unei-banci-urmat-o-interventie-neasteptata/

De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce a generat din nou presiune. Mulţi au dorit să se reprogrameze, susţin reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Şi cum situaţia nu era şi aşa destul de grea, în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au existat 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu ingrijire copil ori incapacitate temporară de muncă)- Instituţia Prefectului-Judeţul Prahova a acordat o atentie deosebita acoperirii posturilor vacante.

Măsurile autorităţilor

Prefectura prahova a luat o serie de măsuri pentru a rezolva problema.

“În perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/mutare de la alte structuri M.A.I.. A fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din Municipiul Ploiesti, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.

Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători. Astfel  capacitatea de examinare urmează fi suplimentată cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.

Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel incât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/2011 al M.A.I., în limita locurilor disponibile si in ordinea solicitării.

Criteriile de programare sunt obiective. Menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic. Se generează un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului” se menţionează în comunicatul de presă al Prefecturii Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor