logo
RNTV Live

FOTO/ PLOIEŞTI: Copiii de la o şcoală din oraş s-au alăturat campaniei internaţionale-fenomen TOTUL VA FI BINE. Responsabilitatea prin ochii celor mici

3
Mihai Constantinescu

FOTO/ PLOIEŞTI: Copiii de la o şcoală din oraş s-au alăturat campaniei internaţionale-fenomen TOTUL VA FI BINE. Responsabilitatea prin ochii celor mici

În afara spălatului riguros pe mâini şi statul în casă, departe de aglomeraţie, este o măsură de prevenire împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Prahovenii au înţeles în mare parte acest lucru şi au rămas în case, Copiii de la Şcoala ”Henri Mathias Berthelot” Ploiesti au făcut mai mult decât atât. S-au alăturat Campaniei internaţionale-fenomen TOTUL VA FI BINE, iniţiată în Italia sub denumirea “ANDRA TUTTO BENE”.

CUM A ÎNCEPUT TOTUL?

În aceste zile, au apărut la ferestrele şi balcoanele din Italia, imagini înduioşătoare. Mulţi dintre copiii italieni, aflaţi în izolare la domiciliu, au găsit o manieră proprie de a lupta împotriva coronavirsului: au realizat picturi pe pânză sau desene ce înfăţişează curcubeul, simbolul universal al speranţei. Micile „opere” sunt însoţite de mesajul ANDRA TUTTO BENE – TOTUL VA FI BINE şi sunt afişate la loc vizibil.

CE AU FĂCUT ELEVII ŞCOLII BERTHELOT?

De câteva zile, de când am început această campanie, elevii scolii de la mic la mare, părinţi şi profesori au realizat peste 150 de desene cu mesajul ,, #TotulVaFiBine şi #EuStauÎnCasa,,.

Desenele, colajele, picturile au fost puse în semn de solidaritate şi conştientizare a situaţiei actuale din ţara noastră, la geamul, porţile caselor şi la balcoanele apartamentelor în care locuiesc.

Pe tot parcursul acestor zile elevii au fost îndrumaţi de profesorii şi învăţătorii şcolii Berthelot.

Această campanie nu ar fi fost posibilă fără implicarea d-nei prof de educaţie muzicală, inspector şcolar pentru Arte în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor