Fostul ministru Elena Udrea contestă regimul de detenție/ VIDEO

angajare

Fostul ministru Elena Udrea contestă regimul de detenție

Plangere la Judecătoria Ploiești. Fostul ministrul Elena Udrea, care execută o pedeapsă definitivă la Penitenciarul de Femei Târgșoru Nou, în Prahova, contesta regimul de detenție. Aceasta ar vrea sa aibă parte de mai multă libertate în perioada cât sta în spatiile gratiilor.

Fostul ministru Elena Udrea contestă regimul de detenție

Au trecut aproape două luni de când se afla in detenţie la Penitenciarul de Femei din Târgşor, judeţul Prahova, Elena Udrea. Aceasta face acum primul pas pentru mai multă libertate în spatele gratiilor.  Udrea nu pare dispusă să execute şase ani de închisoare în regim semideschis, aşa cum a stabilit comisia penitenciarului de la Târgşor şi încearcă să obţină o mai multă libertate de mişcare în închisoare. Astfel solicita instanţei de judecată schimbarea modalităţii de executare a pedepsei în regim deschis.

Fostul ministru a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere ce vizeaza stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea Elenei Udrea a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi, conform administraţiei penitenciarelor. În schimb, în cazul regimului deschis, condamnaţii „pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului. Se face fără supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”, potrivit sursei citate.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. În dosar a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară. A fost adusă la penitenciarul de femei din Prahova pe 16 iunie 2022. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here