logo
RNTV Live

Afacerea cu măşti medicale contrafăcute, dată peste cap. Percheziţii ACUM

măşti
Mihai Constantinescu

Afacerea cu măşti medicale contrafăcute, dată peste cap!

Peste un milion de măști medicale contrafăcute au fost achiziţionate de compania de stat UNIFARM. Achiziţia a fost realizată chiar în perioada de stare de urgenţă, adică în lunile martie și aprilie anul trecut.

 Au fost distribuite în spitalele din României și au fost apoi retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical. Iar la nivel european a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măști din cauza capacității reduse de filtrare, potrivit Digi24.ro.

Pe fir au intrat şi oamenii legii. La această oră, se efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal deschis în acest caz. Sunt efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu acestaă achiziționare.

La acțiune, participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Potrivit Poliţia Română

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor