logo
RNTV Live

Fost antrenor la CSU Asesoft, actual selecționer al “tricolorelor”!

dragan petricevic
Cristian Anghelescu

Dragan Petricevic este noul selecționer al naționalei feminine de baschet a României!

Consiliul Director al FRB a validat, azi, numirea lui Dragan Petricevic în funcția de antrenor principal al echipei naționale feminine a României.

Tehnicianul de origine bosniacă va fi ajutat de orădeanul Attila Veres.

Petricevic îi succede la cârma naționalei feminine sârbului Miroslav Popov. Adică cel care a ocupat postul de selecționer în campania de calificare la EuroBasket Women 2017.

Declarația lui Dragan Petricevic

”Mulțumesc Federației Române de Baschet pentru încrederea acordată. Sunt foarte onorat de această numire și voi face tot ce stă în puterile mele pentru a ne îndeplini principalul obiectiv, calificarea la Campionatul European din 2019. Sunt nu doar onorat, ci și fericit pentru această numire, deși sunt conștient de riscurile și expunerea pe care postul de selecționer le aduce de la sine în orice sport din România zilelor noastre. Din păcate, azi nu există nici raționament în comentarii, nici toleranță sau obiectivitate, iar de răbdare sau planificarea unui proiect de reconstrucție nici nu mai e cazul să vorbim. Toți acești factori negativi nu ajung să-mi diminueze din optimismul și încrederea pe care o am în jucătoarele noastre. Și din convingerea că putem să ne calificăm la Women’s EuroBasket 2019! Suntem într-o grupă dificilă, pornim — după calculele specialiștilor — cu șansa a treia! Dar eu sunt convins că putem să ajungem la turneul final”.

Petricevic a subliniat că este nerăbdător să se întâlnească la convocare cu jucătoarele și cu acest prilej va avea un discurs.

”Hai să fim maturi, hai să credem unii în alții și să fim uniți. Să înțelegem că orice sportivă are slăbiciuni, că greșește și uneori poate pierde din încredere. Dar când simte că are alături coechipierele, surorile de luptă, care sunt împreună și la bine și la greu, atunci va fi mai puternică din toate puncte de vedere. Aspecte precum unitate, toleranță, maturitate, încurajare, încredere sunt tot mai rare în viata cotidiană. Dar voi aveți calitatea umană, intelectuală și sportivă pentru a deveni modele prin această calificare. Hai să ne bucurăm de baschet și de faptul că suntem împreună”, a mai spus tehnicianul.

Date biografice și palmares

Dragan Petricevic s-a născut pe 31 ianuarie 1969, la Sarajevo. A fost primul antrenor străin care a activat în România, ajungând la Cluj-Napoca în 1996 și câștigând titlul național cu Universitatea SM Invest.

În România a mai activat la echipele masculine Poli Moldrom Iași, West Petrom Arad, CSU Asesoft Ploiești, Farul Constanța, ELBA Timișoara, BCM Timișoara, BC Timișoara și CSU Sibiu. A câștigat 3 titluri naționale (cu West Petrom Arad în 2001 și 2002, cu CSU Asesoft Ploiești în 2004).

A cucerit de trei ori Cupa României, în 2004 cu CSU Aseoft Ploiești, iar în 2010 și 2015 cu echipa din Timișoara.

A activat în străinatate la MIA Academy Tbilisi (Georgia) și în Tunisia, la Club Africain Tunis. Dar mai ales la Etoile du Sahel, cu care a câștigat Liga Campionilor Africii, titlul național și Cupa Tunisiei.

A antrenat și echipe feminine

La feminin, a antrenat pe BC Livas Târgoviște cu care a câștigat titlul național în 2003. Din 2016 conduce echipa Universitatea Cluj, vicecampioana sezonului trecut.

A fost antrenorul României (masculin) în anul 2000, după ce în perioada 1996-1998 fusese secundul lui Dan Berceanu.

În această vară a condus naționala feminină a României (jucătoare sub 25 de ani) la Jocurile Francofoniei, acolo unde s-a clasat pe locul 6.

Campania de calificare la Women’s EuroBasket 2019 va începe în luna noiembrie, cu meciurile împotriva Sloveniei și Franței.

România le va aborda cu următorul staff: Dragan Petricevic — antrenor principal, Attila Veres — antrenor secund, Miljan Medved — scouter. Plus Mircea Nuțescu — kinetoterapeut/preparator fizic, dr. Lucian Chețan — medic, Claudiu Fometescu — antrenor federal, Traian Racu — team manager.

Cantonamentul ”acvilelor” va începe în primele zile ale lunii noiembrie, la Oradea. Acolo unde România va debuta în preliminarii, împotriva Sloveniei, pe 11 noiembrie, la Arena ”Antonio Alexe”.

Sursa: Federația Română de Baschet

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor