logo
RNTV Live

Explicații cu ochii în podea

IMG_20160811_192730_resized_20160811_080706397 (1)
Cristian Anghelescu

Așa au fost nevoiți să stea cei trei oficiali ai orașului, primarul Adrian Dobre, directorul CSM, Cezar Stoichiciu și managerul sportiv al CSM-ului, Cristi Nica, la momentul când Ramona Farcău – căpitanul echipei de handbal – a solicitat în această seara, după meciul victorios contând pentru Cupa CSM, un răspuns oficial privind salariile restante.

După ce, vreme de 30 de minute, primarul îi explicase directorului CSM despre răspunsurile negative primite atât de la MTS cât și de la Ministerul Muncii sau Ministerul de Finanțe, momentul explicațiilor către echipa strânsă cu speranțe în jurul oficialilor a fost cel puțin stânjenitor.

“Nu-mi face nicio plăcere să vă anunț că toate răspunsurile primite din partea forurilor conducătoare ale sportului au fost negative. Din cele 14 CSM-uri din țară, 12 salarizează prin PFA-uri și 2 prin convenții civile. Acestea din urmă dispărând, cele două nici măcar nu-și mai au… obiectul muncii. Iar celelalte… sunt complet ilegale! Oricum, în foarte scurtă vreme, fără un ajutor din partea legislativului, întreaga structură sportivă de profil va fi blocată! Fără nicio posibilitate de a fi retribuită! Am discutat cu ministrul secretar de stat de la MTS, doamna Narcisa Lecușanu, culmea, o fostă handbalistă, să vedem cum putem să rezolvăm situația și nu am primit niciun răspuns care să ne mulțumească! Nu știa nici dânsa cum să ne explice! Oricum, mai devreme sau mai târziu, banii vor fi plătiți dar numai după ce vom fi obligați să o facem în urma pierderii proceselor ce vor urma!” a spus Dobre.

Directorul Stoichiciu, într-o ultimă luare de cuvânt, a propus ca ambele secții, de handbal și baschet, să poată fi salvate, provizoriu, de o infuzie financiară venită din partea unor sponsori generoși. “O să facem toate eforturile ca handbalul și baschetul să fie ajutate cu ajutorul unor sponsorizări! Am discutat și cu Cătălin Burlacu, și acum cu primarul Dobre de la care am obținut niște promisiuni, ca începând de mâine să acționăm în acest sens. Ne agățăm de orice șansă!” a încercat și directorul CSM să îndulcească situația.

Tranșantă, Ramona Farcău a promis că este o chestiune de ore până când va acționa în instanță această tergiversare. “Suntem la capătul puterilor, eu mâine dimineață voi depune acțiune în instanță! Nu înțeleg cum la colegele noastre din țară se primesc salarii și aici, nu! Avem de primit 70% din luna aprilie, mai, iunie și iulie! Este inuman! Avem familii, nu avem din ce să trăim! Am fost mințite, toate am avut posibilitatea să plecăm în această vară și ne-ați dus cu preșul că situația se va rezolva! Acum nu mai putem face nimic în acest sens! Dar ne vom lua banii, până la ultimul leu, în instanță!” a spus și “căpitanul” CSM-ului.

Ultimul care a vorbit a fost antrenorul Neven Hrupen. În limba engleză acesta a spus: “Este incredibil cât putem suferi. Mă sună soția zi de zi că nu mai are cu ce să trăiască, să le acorde îngrijire celor trei copii! Este inuman, gândiți-vă! Eu am același gen de contract precum Vestergard la București, el ia banii, eu, nu! Ce țară este asta? De ce vă bateți joc de noi?” a strigat coach-ul CSM-ului.

Până una alta, departe de a fi găsită vreo minimă soluție, a rămas ca mâine, când vor veni rezoluțiile oficiale de la instituțiile statului, juriștii Primăriei și ai CSM-ului să găsească o breșă legislativă prin care să se poată amenda explicațiile, zis legale, oferite! Sau… cu penibila cerșeală! Scuzați, sponsorizare!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor