logo
RNTV Live

Nicio noutate, Cupa României este a Petrolului! (GALERIE FOTO)

MAINNN
Cristian Anghelescu

După „iureșul” creat de către antrenorul păuleștenilor, Iulius Mărgărit, ieri, la conferința de presă premergătoare finalei de Cupă dintre Petrolul și CS Păulești, în această seară s-a văzut cum oaspeții chiar și-au dorit să joace în templul fotbalului prahovean, arena “Ilie Oană”!

De la primul lucru făcut înaintea meciului, obișnuita poză cu lotul strâns la mijlocul terenului și până la plăcerea de a alerga și a pasa pe iarba cu care s-au mai întâlnit în prima etapă a returului, la acel 2-0 fără prea mari emoții, elevii lui Mărgărit nu au părut deloc intimidați de presiunea tribunelor sau, ulterior, de nocturnă!

Meciul, anunțat între cunoscătorii fenomenului drept mai degrabă echilibrat decât “ungureasca” cu care “lupii” își obișnuiseră fanii, a fost unul al echilibrului și al tatonării, echipele fiind preocupate cu preponderență să nu primească gol.

Prima mare ocazie de gol a aparținut ploieștenilor, Butufei (29) fiind la un pas de a-l învinge pe Rădulescu, reflexul acestuia, la 6 metri de linia porții, salvând echipa păuleștenilor de la un gol care a părut la îndemâna elevilor lui Tavi Grigore.

După alte 6 minute, în urma unei centrări a lui Olaru din flancul drept, golgheterul STĂNESCU a reluat simplu, fără “floricele”, și a deschis scorul spre bucuria fanilor din tribune: 1-0!

La fel ca și în prima repriză, primele 15 minute au fost mai degrabă anoste, raidurile ofensive ale ambelor echipe lipsind cu desăvârșire! Exact în minutul 60, la o fază încâlcită în careul Petrolului, “căpitanul” Pripu a ratat ocazia finalei, acesta plasând balonul, de la 8-9 metri, în dreapta lui Marinică dar și puțin pe lângă butul stâng! Uriașă șansă de egalare!

Câștigătoarea Cupei României s-a stabilit cu 6 minute înaintea sfârșitului meciului, N. POPESCU executându-l pe Rădulescu de la la 12-13 metri, poziție centrală: 2-0!

A urmat premierea făcută de Leonard Doroftei, unul dintre cei mai respectați sportivi ai Ploieștiului. Acesta a fost invitat de către oficialii AJF Prahova, președintele Silviu Crângașu, vicepreședintele Tudor Negoiță și Cătălin Popescu, președintele comisiei de disciplină. Iar, din acel moment putea să curgă șampania victoriei! Cupa României este a Petrolului!

 

  • Lovitura de debut a întâlnirii a fost dată de fostul fotbalist al Petrolului, Paul Gușă, la cei 54 de ani împliniți ieri acesta fiind ovaționat de cei prezenți!
  • În pauza meciului, unul dintre fanii Petrolului a ținut să-și unească destinele cu o tânără căreia i-a oferit un inel de logodnă și un imens buchet de flori. Emoționați, ambii au lăcrimat iar “fericita” i-a promis, printre sughițuri, că-i va fi alături toată viața!
  • Tot în cele 15 minute de pauză au fost prezentați și eroii ploieșteni care vor combate în Gala Heros Tournament, show care se va desfășura sâmbătă, 17 iunie, pe stadionul “Ilie Oană”. În numele celor prezenți la întâlnirea cu fanii Petrolului a vorbit Amansio Paraschiv, campionul mondial Superkombat, acesta invitându-i pe cei prezenți la întâlnirea cu un spectacol de sunet și lumină de excepție, o gală de kickbox și MMA în care se vor înfrunta luptători de top din țară dar și de peste hotare. În cadrul galei, trupa “Paraziții” va susține un concert electrizant pentru toți fanii care vor să-i vadă live pe Cheloo, Ombladon și FreakaDaDisk!

Casetă

Petrolul Ploiești – CS Păulești 2-0 (1-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 4000. Marcatori: Stănescu (35), N. Popescu (84)

Petrolul Ploiești: Marinică – Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar – C. Tudor (cpt) (90+2 Nițescu), Butufei – N. Popescu (90 Alecsandru), Păun (69 R. Catană), D. Gheorghe – Stănescu (59 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Păulești: Rădulescu – Țugui, Pripu, (cpt), Neagu, C. Mihai – Cârstocea (64 Pantilimonescu), Lungu – Țânțaru, Bărăgan (81 Arnăutu), L. Dumitru – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Cartonașe galbene: Cârstocea (33), Neagu (54)

Au arbitrat: Andrei Moroiță (Ploiești) – Valentin Dumitru (Gherghița) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului).

Observator AJF: George Negoițescu (Ploiești)

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor