logo
RNTV Live

Eșec drastic, calificare ca și compromisă…

ploiesti-craiova-1-3
Cristian Anghelescu

La numai cinci zile distanță după victoria cu 3-1 de la Ploiești, elevii lui Sergiu Stancu s-au întâlnit în această seară cu echipa pregătită de selecţionerul României, Dănuţ Pascu, însă de data aceasta în Cupa României şi pe terenul formaţiei SCM U Craiova.

Din păcate, după un joc foarte medest, “tricolorii” au cedat cu 3-0 (25-15, 25-22, 25-23)!

Fără se beneficieze de serviciile extremei Hiroshi Centelles, accidentat încă din primele două minute ale meciului de la “Olimpia”, dar şi cu Aleksandar Milivojevic, nerefăcut complet dar totuși folosit, ploieștenii au început timid fiind conduși cu 5-2 și 7-4, scorul la primul time-out tehnic fiind 8-5! La reluare, gazdele au menținut ecartul iar când diferența a ajuns la patru puncte (13-9), Stancu a cerut un prim time-out. Inutil, de vreme ce, la al doilea timp de odihnă comercial scorul a fost 16-11! O diferență de cinci puncte care, în volei, este de cele mai multe ori decisivă pentru adjudecarea unui set! Așa s-a și dovedit până la final, elevii lui Dănuț Pascu devastând apărarea oaspeților cu serviciile lui Olteanu! Extrem de supărat, coach-ul trupei ploieștene a solicitat un ultim timp de odihnă la 20-12 dar zarurile acestui prim set erau demult aruncate! Gazdele s-au impus după 19 minute cu 25-15, un scor extrem de sever după un joc de nerecunoscut al “tricolorilor”!

Setul al doilea a avut același debut stângaci pentru Ghimeș&Co. scorul la primul time-out tehnic fiind același ca și în precedentul, 8-5. Exact când echilibrul părea că se va restabili, la 11-10, a urmat la serviciu Laurențiu Lică și ecartul a crescut din nou, 14-10, iar la cel de-al doilea time-out comercial scorul a fost 16-12! Diferența s-a păstrat până la 20-16 iar la 21-16, tehnicianul ploieștenilor a solicitat timp de odihnă! Fără putere de a reacționa, elevii săi au cedat și acest al doilea set, 25-22, după 26 de minute de joc, chiar dacă scorul s-a strâns la un moment dat, 23-21, după trei puncte consecutive reușite pe serviciul lui Grigoraș!

Setul al treilea a debutat cu avantaj pentru ploieșteni, după 4-6 și 5-7 scorul la primul time-out tehnic a fost 6-8! Mult mai mobilizați și chiar mai prezenți în joc, atât la atac cât, mai ales, în apărare, voleibaliștii echipei din Ploiești au putut păstra o diferență confortabilă iar tehnicianul Dănuț Pascu a solicitat timp de odihnă la scorul de 8-12. Măsura s-a dovedit de bun augur, pe serviciul lui Bala gazdele reușind să egaleze la 13! Până la cel de-al doilea time-out comercial, gazdele au întors tabela, 16-15. Complet dezorientați, oaspeții au cedat lupta iar scorul a crescut neverosimil, 20-15, cu Bartha de neoprit la serviciu! La acest scor, Stancu a solicitat ultimul timp de odihnă dar nu a mai putut să facă nimic pentru a opri o echipă a Craiovei care s-a autodepășit! Sau, mai bine, o echipă a Ploieștiului complet în vrie! Ploieștenii au cedat cu 25-23 în 28 de minute de joc!

Returul acestui joc este programat peste o săptămână, la Ploieşti, elevii lui Stancu fiind cu un pas și jumătate în afara competiției după acest rezultat rușinos!

Casetă

SCM U Craiova – Tricolorul LMV Ploiești 3-0 (25-15, 25-22, 25-23)

SCM U Craiova: Yordanov, Stulenkov, Ene, Bartha, Lică, Olteanu – Mărieș (libero). Au mai jucat: Keller, Georgescu, Bala, Suson. Antrenor: Dănuț Pascu.

Tricolorul LMV: Zhylinskyi, Ferreira, Voinea, Farcaș, Kostiantyn, Riabukha, Carrasco – Skundric (libero). Au mai intrat: Ghimeș, Grigoraș, Aleksic, Milivojevic. Antrenor: Sergiu Stancu.

Au arbitrat: Florin Vasile-Bosi şi Florin Dragomir (ambii din București)

Observator: Mihai Ioanovic (București)

 

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor