logo
RNTV Live

Efectele reducerii de 0,5 lei pe litrul de combustibil. Este o salvare?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Efectele reducerii de 0,5 lei pe litrul de combustibil. Este o salvare?

Cresterea preturilor la carburanti ingenunchiaza la propriu mai multe afaceri din tara noastra. Fie ca vorbim despre firme de distributie, ori companii care produc si livreaza produsele, toate fac mari eforturi pentru a tine business-ul pe linia de plutire. In lipsa unor masuri clare din partea statului multi administrator se vad nevoiti sa creasca preturile produselor, ori serviciilor. Iar cei carora le este frica sa nu piarda clienti mentin preturile, insa profitul devine din ce in ce mai scazut. 

Efectele reducerii de 0,5 lei pe litrul de combustibil. Este o salvare?

Unul dintre cele mai afectate segmente de piata sunt fabricile de paine din Romania, si care au propria lor retea de distributie. Cum autovehiculele ies zilnic in teren, si de cateva ori pe zi, costul carburantului a scazut simtitor in ultima perioada.

Mult disputata masura de sprijin de 0,50 de bani, pe litrul de carburant nu pare sa fie neaparat o solultie pentru administratorii firmelor care duc greul in aceasta perioada. Dar e un minus in costul final, ceea ce reprezinta un sprijin, nu si o salvare.

Expertii sunt de parere ca reducerea de 0,5 lei pe litrul de combustibil este infima, daca luam in calcul ca in ultimele 6 luni cresterea preturilor la carburanti a fost de peste 30%, si mai spun ca in aceasta perioada de 3 luni, Guvernul ar putea gasi solutii viabile pentru consumatori.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor