logo
RNTV Live

Duminică trebuie să fii pe Hipodrom! Vor alerga cai pur sânge arabi și englezi sub patronajul emirului din Abu Dhabi

cursa cai pur sange
Oana Stoica

Eveniment de marcă pe Hipodromul din Ploiești.

Duminică trebuie să fii pe Hipodrom! Vor alerga cai pur sânge arabi și englezi sub patronajul emirului din Abu Dhabi,

Familia Al Nahyan care conduce Emiratele Arabe crede în viitorul Hipodromului Ploiești – după ce în luna iulie viceprim-ministrul Mansour bin Zayed Al Nahyan a sponsorizat cursa pentru cai pur sânge arab de 4 ani, duminică șeicul Sultan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, reprezentantul președintelui, va sponsoriza Heritage Cup, cursa de galop pentru rasa de cai cu origini arabe.

La fel ca în iulie, și cursa de galop pentru caii pur sânge arab de duminică este înscrisă în calendarul internațional al competițiilor de gen; prin urmare, încet dar sigur, Hipodromul Ploiești își croiește drum în circuitul extranațional. Programul de duminică, care începe la ora 10:00, este dens, cuprinzând Premiul de încercare, ultima cursă de trap semiclasică înainte de marele derby de trap al României, Heritage Cup, precum și o cursă de galop dedicată cailor pur sânge englez. Pentru micii spectatori veniți cu părinții, organizatorii au gândit o cursă de ponei.

Spectacolul hipic se va încheia cu o premieră pentru istoria Hipodromului Ploiești: Romanian Horse Sales, o licitație de cai live și online, reunind un număr de peste 40 de cai din mai multe țări. Licitația este „all breeds, all ages”, conținând, așadar, exemplare de mai multe rase și vârste.

Programul fiind încărcat, organizatorii vor pregăti o zonă de mâncare stradală cu delicatese și o mulțime de deserturi.

Prețul biletului de intrare este de 5 lei de persoană, copiii cu vârsta de până la 7 ani având acces gratuit.

La evenimentul din iunie au participat peste 3000 de oameni, ceea ce-l îndreptățește pe Lucian Radulescu, managerul Hipodromului, să spere că va atrage „câteva mii de ploieșteni duminică. Așa ceva e păcat să nu vezi”. Asta cu atât mai mult cu cât până la renovarea din 2016 a Hipodromului Ploiești, România era singura țară din Uniunea Europeană care n-avea un hipodrom; ei bine, acum – spre mândria ploieștenilor – are în sfârșit unul. Viceprimarul Cristian Ganea spune că face „toate eforturile pentru ca hipodromul să intre în circuitul internațional și să devină punctul de atracție al orașului. Pentru că atunci  când ai un asemenea complex trebuie să te preocupi să ai permanent evenimente la cel mai înalt nivel, iar aceste evenimente să fie pe gustul ploieștenilor. Oamenii iubesc caii și se simt bine când vin la hipodrom.” Pe cai, deci, jochei, să sperăm că si ploieștenii vor alerga în galop duminică spre hipodrom.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor