DNA vizează vicepreședintele CJ Argeș – Acuzații de divulgare a informațiilor cu un prejudiciu de 3,5 milioane de lei

dna-ploiesti
Theo Tănăsescu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Pitești au emis un mandat de urmărire penală împotriva lui Marius Florinel Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. Este suspectat de utilizarea, în mod direct sau indirect, a informațiilor nepublice sau de permiterea accesului neautorizat la acestea, în scopul obținerii, pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri sau alte avantaje necuvenite. De asemenea, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în cazul în care funcționarul a obținut un beneficiu necuvenit pentru sine sau pentru altul.

În ordonanța procurorilor se menționează că, în faza curentă a procesului, există elemente care indică o suspiciune rezonabilă și care conturează următoarea situație de fapt:

În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor “Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș ”, “Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și “Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”, ce vizau achiziția de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (D.G.A.S.P.C.) Argeș a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informații nedestinate publicității referitoare la:

– modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziționate,

– prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil,

– perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023),

– modalitatea de achiziție.

Prejudiciu uriaș

În cadrul contextului menționat anterior, în decursul anului 2023, conducerea D.G.A.S.P.C. Argeș ar fi colaborat cu suspectul Marius-Florinel Nicolaescu pentru achiziționarea de la o societate comercială administrată de o persoană care a avut acces la informații confidențiale. Această acțiune s-ar fi desfășurat în încălcarea prevederilor legale și la prețuri supraevaluate, având ca obiect cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile. Menționăm că acestea nu erau complet finalizate și nu erau conectate la rețelele de apă, gaze și canalizare.

Prin aceste acțiuni, s-a produs un prejudiciu în valoare de până la 3.550.000 lei pentru D.G.A.S.P.C. Argeș, simultan cu obținerea unui avantaj nejustificat în aceeași cuantum pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor care nu erau destinate publicității.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Suspectului Marius-Florinel Nicolaescu i s-au comunicat oficial statutul procesual și acuzațiile, conform prevederilor articolului 307 din Codul de Procedură Penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor