logo
RNTV Live

Pe cine au avut vikingii alături în călătoriile lor?

70b215b5-6c13-4980-84ec-ede921dba1fb
Pantazi Bianca

O analiză arată că într-un cimitir din Anglia s-au găsit, nu numai rămășițele vikingilor războinici, dar și a animalelor iubite aduse de aceștia din Scandinavia.

În urmă cu mai bine de un mileniu, când vikingii au navigat spre vestul Angliei, acestia și-au adus cu ei animalele de companie, și potrivit unui studiu aceștia le-au incinerat trupurile alături de ale stăpânilor într-un rug aprins înainte de a-i îngropa împreună.

Într-un cimitir unic din centrul Angliei, care se presupunea a fi ale rămășițelor vikingilor, în mod deosebit al războinicilor care au navigat spre vest pentru a face raiduri în secolul al IX-lea d.Hr., au fost găsite aceste rămășițe umane și animale. Deci cele fiind spuse, noua analiză ne arată că mai multe din motivele funerare conțineau și rămășițe ale animalelor domestice ale vikingilor, nu numai pe cele ale războinicilor plecați în călătoria lor.

Rămășițele de la Heath Wood au produs un set interesant de rezultate,deși analiza chimică a oaselor arse este o tehnică destul de nouă. Cercetătorii au descoperit că toate cele trei animale și unul dintre adulți nu s-au născut sau crescut în Anglia, conform unui studiu efectuat asupra izotopilor de strontiu, variații chimice care pot indica locul în care a trăit un om sau un anumal.

În studiul lor cercetătorii au scris că ”Aceste rezultate oferă prima și unica dovadă a migrației de la sfârșitul secolului al IX-lea atât a oamenilor, cât și a animalelor lor, inclusiv a cailor si a câinilor, peste Marea Nordului, din Scandinavia până în inima Angliei”.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (3) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici O analiză arată că vikingii au navigat din Scandinavia în Anglia alături de animalele lor de companie (mediafax.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor