logo
RNTV Live

Contract restrictiv privind marca Petrolul. Ce condiții trebuie să îndeplinească lupii

dridea_sedinta_cl
Ciprian Radu

Consiliul Local Ploiești a votat astăzi modalitatea de atribuire a mărcilor Petrolul: prin licitație publică deschisă cu strigare. 

Proiectul de hotărâre pune anumite condiții extrem de importante.

*Durata contractului de licență exclusivă este de patru ani.

*La capătul acestor patru ani, Petrolul trebuie să fie în Liga I și neapărat  în primele 10 locuri ale acesteia. Varianta inițială a proiectului de hotărâre prevedea în plus condiția de promovare de la an la an, care a fost scoasă. Președintele Petrolului, Cristi Vlad, a explicat că nicio echipă nu poate garanta promovarea, mai ales de la Liga 2 la primul eșalon. Consilierii au fost de acord cu amendamentul.

*Câștigătorul licitației trebuie să plătească prețul de adjudecare, la care se adaugă 2% din  veniturile obținute prin folosința mărcii, conform clasificării acesteia. Acest criteriu a fost contestat de fanii care consideră că Petrolul nu trebuie să plătească suplimentar pentru un bun care-i revine de drept și pentru care Primăria nu a făcut nimic. Inițial, consilierul local Robert Vîscan propusese 10%.

Clauza a rămas valabilă.

*Clubul este obligat să asigure bugetul necesar îndeplinirii obiectivelor propuse

*Clubul este obligat să nu desfășoare activități sau să îndeplinească fapte care să aducă atingere mărcii cesionate sau imaginii municipiului Ploiești.

Bani în plus

Pe lângă valoarea de 14.500 de lei pe marcă stabilită de evaluator, sumă de la care pornește licitație, câștigătorul va trebui să achite și câte 6.545 de lei de fiecare marcă, bani reprezentând contravaloarea evaluării.

Date tehnice pentru licitație

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local au fost stabilite și comisiile pentru licitație și contestații:

Comisia pentru licitație:

Membri:

George Botez, Andrei Gheorghe, Robert Vîscan, Gheorghe Sârbu, Ghoerghe Popa, Bogdan Hodorog

Comisia de contestații: 

Membri: Marius Dinu, Florina Sorescu, Puiu Neagu

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor