logo
RNTV Live

Din ce în ce mai multe droguri în liceele românești

droguri-fenomen-cocaina-heroina-dependenta-diicot-traficanti-640×400
Ștefan Petre

Fenomenul drogurilor din ce în ce mai întâlnit în școlile române. Cazurile din licee iau o amploare fără precedent în întreaga țară, însă Capitala este principalul centru unde au loc aceste rețele de trafic de droguri.

Operațiunea „Laleaua” este cel mai mediatizat caz de acest gen, în care unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia elevilor droguri a fost arestat, după ce le-a oferit acestora substanțe interzice ce conțineau anestezic pentru cai.

Polițiștii antidrog au descoperit și ridicat în urma percheziției domiciliare efectuată la locuința dealerului din București următoarele substanțe:

– peste un kilogram de ketamină
– un kilogram de amfetamină (păstrata în congelatorul frigiderului)
– 80 de grame de cocaină
– 300 de comprimate ecstasy
– 53 timbre cu LSD
– 2 kilograme de etnobotanice

„Ketamina este un anestezic general, folosit in medicina veterinara, la intervențiile chirurgicale pentru animale mari. Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependenta puternica”, a explicat expertul Cătălin Țone.

De asemenea, un alt caz de remarcat este dosarul „Droguri în licee”, în care elevi cu părinți ce lucrează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Direcției Naționale Anticorupție au fost considerați suspecți ai unui grup infracțional organizat, axat pe traficul de droguri în licee din Sectorul 1 al Capitalei.

În acest caz, procurorii DIICOT au descoperit, în urma perchezițiilor, diferite cantități de canabis, cocaină, ketamină și comprimate de Xanax.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor