logo
RNTV Live

ȘOC: Elevii se droghează cu anestezic pentru cai!

droguri-1-640×400
Ștefan Petre

Polițiștii antidrog din Capitală au arestat un dealer important în traficul de droguri din liceele și școlile din zona centrală a capitalei, la data de 30 martie 2023, în cadrul Operațiunii ”LALEAUA”.

Expertul antidrog Cătălin Țone spune că elevii se droghează inclusiv cu anestezic pentru cai. Este vorba despre ketamină, procurată de la medici și farmaciști veterinari, care o distribuie ca anestezic pentru animale mari.

„Ketamina este un anestezic general, folosit în medicina veterinară, la intervențiile chirurgicale pentru animale mari. Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependență puternică”, a transmis Cătălin Țone, citat de G4Media.

După o percheziție la domiciliul dealerului, au fost descoperite și ridicate:

  • peste un kilogram de ketamină;
  • un kilogram de amfetamină (păstrată în congelatorul frigiderului);
  • 80 de grame de cocaină;
  • 300 de comprimate ecstasy;
  • 53 timbre cu LSD;
  • 2 kilograme de etnobotanice.

Valoarea totala de piață a drogurilor confiscate este de peste 60.000 de euro.

De asemenea, s-au ridicat 61.600 de lei, 300 de euro și 100 de dolari americani, care proveneau din traficul de droguri. 

„Timbrele LSD se consumă prin introducerea sub limba, substanța halucinogenă dizolvându-se în salivă. La comandă, traficantul prepară cocktailuri de droguri” a mai explicat Cătălin Țone.

În cursul zilei de 31 martie, inculpatul a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, acesta riscând chiar o condamnare la 15 ani de închisoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor