logo
RNTV Live

Denisa și Laura, medalie de argint pentru gimnastica ritmică românească! (GALERIE FOTO)

romania gimnastica moscova
Cristian Anghelescu

Denisa și Laura, medalie de argint pentru gimnastica ritmică românească (GALERIE FOTO)

După excepționala performanță reușită, ieri, anume calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret care se vor desfășura în toamnă la Buenos Aires, sportiva CSM Ploiești, liliputana Denisa Stoian a mai reușit o performanță uluitoare.

Alături de partenera sa de echipă, ieșeanca Laura Aniței, aceasta a reprezentat țara noastră, în aceeași sală, „Luzhniki”, din Moscova, la concursul pe echipe din cadrul Turneului Internațional de Junioare.

Două fete, două campioane!

Concurând formidabil, după o zi deosebit de încărcată, Denisa și Laura s-au încununat cu o performanță greu accesibilă – mai ales în zona spațiului ex-sovietic! – și anume cucerirea medaliei de argint! După Rusia și înaintea Canadei, copiii cu chipuri de îngeri au primit recunoașterea din partea azerului Farid Gayibov, președintele Federației Internaționale de Gimnastică.

Performanța sportivelor din România este cu atât mai valoroasă cu cât regulamentul competiției a permis fiecărei echipe să concureze cu maxim 4 gimnaste, care să execute în total 8 exerciții. Româncele au făcut câte 4 iar Rusia, cu 4 gimnaste înscrise, câte două. Decizia a fost luată exclusiv din rațiuni legate de pregătire intensă la nivel de concurs internațional. De altfel, Rusia a aliniat chiar două echipe în concurs dar regulamentul a stipulat clar că nu putea puncta decât una!

Delegația României ajunge la aeroport în jurul orei prânzului. Normalitatea ar fi ca sportivele și antrenoarea Simona Puiu să fie așteptate cu flori de către cei din conducerea CSM Ploiești ca niște adevărate campioane ce sunt! Pentru că merită din plin! O să vedem!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor