logo
RNTV Live

Decalogul alegerii pantofilor! Plus un bonus! Sfaturi de stil de la bloggeriţa Loredana Chelba

15979051_1383074265057773_341253089_n
Loredana Chelba

Bine v-am regăsit! Vă doresc un an, la înălțime!   Bette Midler a spus la un moment dat  “Give a Girl the Right Shoes and She Can Conquer the World!”

Eh, de acord cu asta! The right shoes! Cum ar trebuie să fie ei? Ei bine, din experiența mea nu prea vă pot da sfaturi pentru că eu încă sunt genul care se indrăgostește iremediabil de o percehe de pantofi nemaiținând cont dacă mi se potrivesc, dacă mă avantajează sau dacă am cu ce să-i port!  Voi să nu faceți așa! Mai jos avem un decalog al alegerii pantofilor pe care orice femeie, inclusive eu, trebuie să și-l însușească pentru că pantoful poate fi cireașa după tortul ținutei tale!

 În alegerea modelului perfect de pantofi nu trebuie șă ne ghidăm după greutatea corporală ci după forma gleznei și grosimea piciorului.

1.Dacă ai picioarele groase:

-evită pantofii butucănosi, ghetuțele/botinele care au cu spatiu in jurul gleznei  și pantofii cu barete in jurul gleznei.

-alege pantofi cu vârf  ascuțit sau modelul peep-toe (decupati)  pentru un efect de alungire a picioarelor

-evită culorile stridente pentru a nu atrage atenția asupra părții inferioare, poți opta pentru pantofi în culori nude din materiale cum ar fi pielea sau pielea întoarsă (nu materialelor țipătoare

2.Dacă ai glezna groasă:

-Evita baretele legate în jurul gleznei pentru că îți vor tăia optic piciorul.

– Alege modele fine, din nou, pantofii cu varf ascuti sunt soluția pentru că  vor crea iluzia unor picioare mai lungi si unor glezne mai subtiri.

  1. Dacă ai gambe groase:

-optează pentru o pereche de pantofi pump (sunt un model clasic de pantofi, asemănători cu stiletto ca formă, doar  că tocul acestora este mai gros), cizme înalte, până la genunchi, platforme .Este foarte important să îți alegi un toc de o grosime medie.

 

  1. Dacă ai picioare lungi, poartă cu încredere pantofi/sandale cu barete pe glezne, tocuri groase, aplicatii de tot felul si barete care urcă pe picior.
  2. Dacă ai picioare subțiri: poartă espadrile si platforme, pentru că au rolul de a adăuga volum, iar dacă gambele îți sunt subtiri,  pantofii cu barete subtiri, in defavoarea celor late, reprezintă alegerea potrivită.
  3. Dacă ai picioare scurte: modele de pantof/sandale cu barete in jurul câlcaâiului și cei făra călcâi îți vor alungi și subția optic picioarele.
  4. Dacă ai picioarele scurte, tot pentru efectul de alungire a picioarelor poți alege pantofii în aceeasi culoare cu pantalonii pe care îi porți.
  5. Dacă porți un număr mare la picior, alege o pereche de pantofi cu varful rotunjit într-o culoare neutra.De asemenea, dacă porți un numar mare, pantofii pot avea aplicatii bogate si barete late, dar pe un picior micuț, mizează pe barete subțiri si detalii minimaliste.
  6. Botinele până la gleznă taie piciorul, așa că femeile mici de înălțime trebuie să aleagă modele cu toc și să le poarte cu pantaloni într-o culoare apropiată cu încălțămintea, pentru a da impresia de lungime. Dacă aleg, însă, să poarte fuste, trebuie să se asigure ca botina să nu treacă de gleznă, iar lungimea fustei sau a rochiei să vină până deasupra genunchiului. Botinele până la jumătatea gambei îți taie piciorul de la jumătatea gambei, iar dacă sunt un pic mai largi, vor adăuga câteva kilograme picioarelor tale. Sunt mai potrivite pentru femeile cu picioare subțiri și pot fi purtate cel mai bine cu pantaloni mulați. Dacă ești mică de înălțime și îți plac aceste botine, trebuie să alegi modele cu toc, pentru a crea iluzia că ești mai înaltă. Acesta e bonusul J

Eu va trebui să-mi arunc o bună parte din pantofi! Cumpărați cu grijă!

Ne vedem pe www.vitejiepetocuri.ro?

 

 

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor