logo
RNTV Live

Salina Slănic ar putea fi blocată din nou. Vezi motivul cutremurător

Salina Slănic a intrat în atenţia Ministrului economiei. Investiţiile strategice o vor într-un punct turistic de referinţă
Mihai Constantinescu

Salina din Prahova are nevoie de investiţii urgente

Salina Slănic a fost blocată în trecut din cauza lipsei investiţiilor. Istoria se poate repeta în orice moment. Salina este o adevărată mină de aur pentru Prahova. Este căutată de turiştii de străinătate dar şi cei din ţară. Într-o singură zi s-au înregistrat 3.500 de vizitatori, iar în 2015, profitul a depăşit 1,8 milioane de euro. “O mină de aur”, s-ar putea spune! Mină care se poate bloca în orice moment dacă nu se fac investiţii urgente.

Citeşte şi https://portal.republikanews.ro/locul-cu-cel-mai-pur-aer-de-pe-planeta-se-afla-la-o-aruncatura-de-bat-de-ploiesti/.

Aflată la aproximativ 45 km de Ploieşti, staţiunea Slănic Prahova este o destinaţie recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853. Atunci a fost declarată staţiune turistică de interes naţional. Este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi. Deţine cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiaţii şi poluare.

Salina are nevoie de investiţii

Activităţi nu sunt aşa de multe ca la Salina Praid sau la Turda. Turiştii care le vizitează pe cele două se bucură şi de locuri de joacă pentru copii, cafenele, un restaurant, o cramă, un cinematograf 3D şi o capela. În Slănic investişiile sunt apoape nule. O saltea şi două tobogane gonflabile, două porti pentru fotbal, o tonetă pentru apă, suc, chipsuri şi un pat pentru cei cu probleme respiratorii, notează ştirile protv.ro. Plus că accesul în salină este unul anevoios de când a cedat liftul. Asta s-a întâmplat în urmă cu trei ani, iar de atunci turisţii sunt trasportaţi cu microbuzul. Un drum greu şi lung de aproximativ 15 minute.

Pentru a deveni şi mai atractivă, mina are nevoie de investiţii puternice. Se poate face acest lucru doar accesând fonduri europene Se pare că autorităţile nu ajuns la o înţelegere cu Salrom – Societatea Naţionala a Sări. Concluzia este că investiţiile mai au de aşteptat o vreme.

 “Nu e numai o mina de sare, e şi o mina de aur. Eu cred ca nu se vrea să se faca ceva… , a spus pentru stirile protv.,ro Remus Moraru, primarul oraşului Slănic

Salina Slănic este foarte căutată mai ales pe timp de caniculă. Aici temperatura este de doar 12 grade Celsius.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa stirile proti.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor