logo
RNTV Live

Povestea Băilor de la Telega: deținem leacul natural pentru vindecarea multor boli, dar îl distrugem/ VIDEO/FOTO

Mihai Constantinescu

Povestea Băilor de la Telega: deținem leacul natural pentru vindecarea multor boli, dar îl distrugem. Pare a fi vorba despre un blestem ancestral sau poate doar de incompetența împămantenită la romani. Ne confruntăm din nou cu vechiul model cand străinii răman impresionați de ce avem, iar noi nu facem altceva decat să ne batem joc.

Povestea Băilor de la Telega începe din timpuri străvechi! Băile Sărate deaici sunt renumite pentru proprietăţile curative, pentru ca au o salinitate crescută. Aici se găseşte un lac vechi de peste 500 de ani. Institutul Balnear Francez a plasat stațiunea pe locul doi în Europa şi pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli. În perioada interbelică, membrii familiei regale se tratau la Telega. Acum totul este ruină.

Locul de tratament s-a închis după ce primăria și fostul concesionar au început să se certe în instanță. Administrația locală a câștigat procesul, însă acum se judecă și cu firma care a cumpărat bunurile de la concesionar. In localitate mai funcționează doar Băile sărate Telega, sau complexul Soimul

Actualul concesionar al băilor nu a făcut niciodată investitii serioase, asa cum merita locul. A cârpit cât a putut și a așteptat profit.

Turiștii se bucură că în comuna cunoscuta încă pentru proprietățile terapeutice ale apei cu salinitate crescută încă mai au un loc bine amenajat pentru tratament. Decizia cu privire la soarta celebrelor  bai de la Telega va fi luata de instanta, la ședință de Apel intentata de primăria din comuna.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/un-catel-este-furat/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/operatiune-de-mare-amploare-a…/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/un-trasnet-puternic-a-provocat…/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/s-a-dus-dupa-ciuperci-si-a-disparut/

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor