logo
RNTV Live

De ce murim pe stradă în accidente rutiere? Iată câteva posibile răspunsuri adunate DOAR din Prahova

pedepsit şofer beat
Mihai Constantinescu

De ce murim pe stradă în accidente rutiere? Iată câteva posibile răspunsuri adunate DOAR din Prahova

Accidentele rutiere în Prahova sunt la ordinea zilei. Unele se soldează doar cu pabube materiale, alştele cu pierdere de viaţi omaneşti, aşa cum a fost şi cel de aseară din BĂICOI.

Dacă nu punem la socoteală eroarea umană, pe strzile din Prahova circulă şi persoane inconştiente care pot provoca în orice clipă tragedii.

Iată câteva exemple dintre cazurile descoperite de oamenii legii Prahoveni:

În cursul zilei de 23 ianuarie a.c., în jurul orelor 07:55, polițiști din cadrul Postului de Poliție Scorțeni au oprit pentru control un autovehicul. Din verificări a reieșit faptul că, femeia în vârstă de 35 de ani care conducea auto are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 În aceeași zi, în jurul orelor 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Poiești au efectuat semnal regulamentar de oprire unui auto condus de un tânăr. Acesta a oprit pe partea stângă a carosabilului, în dreptul unui imobil. A refuzat să prezinte documentele organelor de poliție. Din imobilul respectiv au ieșit mai multe persoane, care au permis conducătorului auto să intre, acesta fugind ulterior. Polițiștii sosiți la fața locului au reușit identificarea și depistarea conducătorului auto. Era vorba despre un tânăr de 18 ani din Ploiești, care a comunicat faptul că a sustras cheile autoturismului fără știrea proprietarului, respectiv a unchiului său. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și furt în scop de folosință.

Prins de două ori într-o zi

 În cursul zilei de 24 ianuarie a.c., în jurul orelor 18:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Băicoi s-a sesizat cu privire la producerea unui accident ușor, soldat cu pagube materiale. Unul dintre conducătorii auto emana halenă alcoolică, în urma testării cu aparatul etilotest fiind indicată o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 Același conducător auto, un bărbat de 31 de ani din comuna Cocorăștii Mislii, a fost depistat în trafic și oprit pentru control, în  aceeași zi, în jurul orelor 22:20, de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cocorăștii Mislii. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, acesta prezentând dovada înlocuitoare fără drept de circulație. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul de o persoană al cărei drept de a conduce a fost suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pe roşu sau cum vreau eu

În data de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au observat în trafic un auto care a trecut pe culoarea roșie a semaforului. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și totodată i s-a reținut permisul de conducere. Ulterior, s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere suspendat începând cu aceeași dată. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul de conducere suspendat.

În data de 25 ianuarie a.c., orele 23:45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au oprit pentru control un autovehicul. Avea numere de înmatriculare emise de un stat străin. Era condus de un tânăr de 23 de ani din Urlați. În urma verificărilor s-a constatat faptul că plăcuțele cu numerele de înmatriculare aflate pe auto respectiv sunt atribuite altui vehicul. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

În dimineața zilei de 26 ianuarie a.c., în jurul orelor 07.15, polițiști din cadrul Biroului Rutier Câmpina au oprit pentru control un autovehicul care circula pe B-dul Carol I. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 77 de ani din Câmpina, emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

sursa IJP Prahova

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor