logo
RNTV Live

Prahova: O substanţă extrem de toxică, descoperită de oamenii legii într-un borcan

sursă foto Adevarul.ro
Mihai Constantinescu

Dosar penal pentru trafic de produse sau substanțe toxice

Prahova: O substanţă extrem de toxică, descoperită de oamenii legii într-un borcan

Polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat la sfârşitul săptâmâni trecute pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor. Astfel, au verificat șase agenți economici care au ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor.

Cu ocazia controlului efectuat la sediul unei societăți comerciale din localitatea Olari au fost identificate în magazia de produse de protecție a plantelor, tablete având ca substanță activă fosfură de aluminiu, depozitate într-un borcan de sticlă, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente de proveniență. Având în vedere că substanța face parte din grupa de toxicitate T+(foarte toxic), iar societatea nu era autorizată să folosească produse de protecție a plantelor din grupele toxic și foarte toxic, s-a procedat la ridicarea acestor tablete și predarea în custodie către o societate autorizată. În cauză a fost întocmit dosar penal pe numele administratorului societății, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.

În urma verificărilor efectuate la un agent economic din comuna Balta Doamnei, s-a constatat că societatea nu returnase către furnizori ambalajele de la produsele de protecţie a plantelor consumate. S-a procedat la sancționarea contravențională a societății pentru nerespectarea prevederilor legii.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-shopping-city-anunta-ajustarea-programului-de-functionare-la-8-ore/?fbclid=IwAR1p2q9UPhRqe4LwdMBsSBWdObozlCPy2RghvE1hqVVIFF6Iji4vunzByiI

Foto cu caracter ilustrativ

sursa IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor