logo
RNTV Live

Pregătiri intense în Câmpina pentru începerea noului an şcolar

200 de euro foto Fanatik
Mihai Constantinescu

Discuții în vederea pregătirii unităților de învățământ din municipiul Câmpina pentru începerea anului școlar 2020- 2021.   

Pregătiri intense în Câmpina pentru ca anul şcolar să înceapă în condiţii de siguranţă în contextul pandemiei de COVID-19    

Astăzi, primarul municipiului însoțit de reprezentanți din aparatul de specialitate, au organizat o întâlnire cu directorii grădinițelor, școlilor gimnaziale și liceelor, la care a participat și inspectorul școlar general al județului Prahova, Pisău C-tin.

  În această primă fază a fost avută în vedere o consultare cu privire la stadiul de pregătire a fiecărei școli în parte, atât din punct de vedere procedural, cât și din punct de vedere al pregătirii spațiilor de lucru propriu-zis la începerea anului școlar ce va avea loc în data de 14 septembrie  2020.

  Discuțiile au fost purtate pe baza OUG 141/ 19 aug.2020 privind instituirea măsurilorpt.buna funcționare a sistemului de învățământ, dar și a OUG 144/ 24 aug. 2020 privind acordarea fondurilor externe nerambursabile și necesitățile pentru fiecare școală în parte ce pot fi acoperite de aceste fonduri.

Toate unitățile de învățământ urmează să transmită către I.S.J.PH. dar și către P.M.C.  scenarii cu privire la necesarul de tablete și laptopuri, dar și necesar de măști și dezinfectanți, urmând a fi încheiate parteneriate între U.A.T. și instituțiile de învățământ în vederea acesării fondurilor externe nerambursabile.

Între timp, vor fi purtate discuții și selectați operatorii de telefonie care sunt dispuși să pună la dispoziție atât echipament cât și internet în condițiile impuse de OUG.

Ca urmare a apariției ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății, va fi organizată o nouă ședință cu directorii unităților școlare, în vederea stabilirii cu exactitate a scenariului și necesarului de cheltuieli pe care se va merge la nivelul municipiului în toate școlile.

    Vezi şi https://portal.republikanews.ro/de-astazi-se-redeschid-cafenelele-si-restaurantele-si-in-prahova-video/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor