logo
RNTV Live

Cum au fost împărțiți banii alocați celor 104 localități din Prahova. Cât a primit Ploieștiul

consiliul
Dumitrescu Vlad

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, vineri, repartizarea de fonduri către primării pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi de infrastructură, cu o alocare totală de 38,1 milioane de lei.

Consiliul Județean Prahova a aprobat, într-o şedinţă extraordinară, modul în care au fost repartizate către cele 104 localități sumele defalcate din impozitul pe venit. În cazul executivului județean prahovean, cota de 6% pentru echilibrarea bugetelor locale ajungen 2023 la o valoare totală de 38.176.000 de lei. Banii au fost repartizaţi la toate primăriile din judeţ. Această alocare vine în contextul în care Consiliul Judeţean şi consiliile locale au votat bugetele pe acest an în jurul datei de 1 februarie.

” A fost o împărțire echilibrată, cu asigurarea reprezentativității. Nu a existat nicio localitate care să nu primească fonduri”, a susținut Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

Comunele au primit puţin peste 30 de milioane de lei din totalul de 38. Pentru oraşele din Prahova, alocarea a fost de aproximativ 6,6 milioane, în timp ce municipiile au primit în total aproape 1,5 milioane de lei.

Faţă de lista propusă iniţial, în timpul şedinţei a fost aprobat un amendament prin care alocarea pentru municipiul Câmpina a fost diminuată cu 50.000 de lei, iar suma respectivă a fost redirecţionată către Primăria Gornet. Astfel, Câmpina a rămas cu 1.375.000 de lei, cea mai mare sumă din tot judeţul. Municipiul Ploieşti a primit cu această ocazie 100.000 de lei de la Consiliul Judeţean.

Pe locul al doilea în judeţ la această repartizare de fonduri aprobată de CJ Prahova a fost Primăria Breaza, care primeşte un milion de lei. Mai departe, oraşele din judeţ primesc între 300 şi 776 de mii de lei.

În cazul comunelor, cele mai mari sume au fost repartizate către Gorgota, 750.000 de lei, Valea Doftanei, Păcureţi, Drajna, câte 700.000, Floreşti, Valea Călugărească şi Filipeştii de Târg, câte 600.000. La polul opus, cele mai mici alocări au fost de 100.000 de lei, către primăriile din Ariceştii Rahtivani, Blejoi, Brazi şi Fulga.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor