logo
RNTV Live

CSU Sibiu obține medaliile de bronz în Liga Națională 2022/23

download (21)
Fălcescu Andreea

BC CSU Sibiu triumfă într-un alt meci crucial în deplasare în faza playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa din Ardeal a învins Rapid București cu scorul de 82-78 în meciul decisiv al finalei mici a LNBM și ocupă astfel poziția a treia la finalul sezonului.

Componența echipelor:

Rapid București: Vaidas Kariniauskas, Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Roberts Blumbergs, Monyea Pratt, Rareș Uță

Primele trei minute ale meciului au fost lipsite de realizări ofensive. Pratt a deschis scorul cu o aruncare float, iar Olah și Kariniauskas au adus patru puncte consecutiv gazdelor.

Pivotul român a înscris din nou, iar punctele obținute de Blumbergs de la linia de fault și tripla reușită de Whelan au adus scorul la 6-7 în favoarea echipei oaspete.

Kariniauskas a reușit apoi primul aruncare de trei puncte pentru echipa feroviarilor.

Jeremic a urmat exemplul, iar Pratt a continuat cu două aruncări reușite de la distanță (12-13). Stone a întrerupt seria aruncărilor de afară cu o aruncare float, iar Uță a marcat și el pe o recuperare ofensivă.

Gîrbea a reușit o altă triplă, iar tabela a indicat scorul de 17-15 în favoarea Rapidului. După primul sfert, cele două echipe s-au anulat reciproc, iar scorul era de 19-19.

Kariniauskas a deschis cel de-al doilea sfert cu un coș reușit pe pătrundere.

Apoi, el și Marinelli s-au angajat într-un duel de aruncări de la distanță. Barro a obținut un coș și o lovitură liberă, aducându-și echipa în avantaj.

A continuat să-și mărească avantajul înainte ca jucătorii de la Rapid să egaleze la 27 de puncte printr-o nouă aruncare de trei puncte.

Uță a răspuns cu șapte puncte consecutive în interior. Duelul dintre pivoți a continuat, cu reușitele lui Barovic și Barro, iar scorul a devenit 33-36. Gavriloaia a marcat apoi cu un floater.

La pauza mare, tabela de scor indica 39-41 în favoarea echipei CSU Sibiu.

Stone a înscris patru puncte consecutive la începutul celei de-a doua reprize și Rapid București a preluat din nou inițiativa.

Whelan a egalat cu o acțiune pe pătrundere, iar apoi cele două echipe au continuat să marcheze de la distanță, cu Jeremic, Conger și Pratt în frunte.

Sibienii au reușit un avans de 6-0, iar scorul a devenit 49-52, înainte ca Stone să egaleze din nou cu un coș de afară.

Blumbergs a marcat patru puncte în interior, dar Barovic și Stone au revenit în forță, iar gazdele conduceau cu 58-56.

Finalul sfertului le-a aparținut oaspeților, care au condus cu 60-61 înaintea ultimului sfert.

Decisivul act al meciului a început cu un and-one reușit de Barovic.

Bilinovac a extins avansul echipei sale cu o aruncare de la distanță.

Barovic a crescut diferența la 67-61 cu un coș spectaculos. După patru minute, Barro a înscris primii puncte pentru CSU Sibiu în ultimul sfert printr-un slam-dunk, dar Stone a răspuns imediat cu o aruncare de trei puncte în fața sa.

După o pauză solicitată de antrenorul Rinkevicius, Pratt a reușit un coș dificil de la semi-distanță, dar Barovic a marcat imediat cu o aruncare în stilul său caracteristic.

Diferența s-a redus la o posesie după o nouă aruncare de trei puncte reușită de Pratt, dar Stone nu a ezitat să răspundă cu aceeași variantă la următoarea posesie.

Dragoste a înscris și el o aruncare de la distanță, iar scorul a devenit 74-71. Uță a restabilit în cele din urmă egalitatea la 76.

Tot el a readus conducerea pentru echipa sibiană. CSU Sibiu s-a impus în cele din urmă cu scorul de 82-78.

Monyea Pratt a fost jucătorul serii și a înregistrat 27 de puncte și 13 recuperări pentru CSU Sibiu.

Rareș Uță a obținut și el un double-double, cu 17 puncte și 12 recuperări. Tyler Stone s-a remarcat cu 25 de puncte pentru echipa Rapid București.

Sursa: baschet.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor