Sursă foto: CSM Ploiești

Pentru CSM Petrolul Ploiești, debutul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, contra celor de la Argeș, nu a adus o victorie care să confirme performanţa de la Craiova, unde echipa prahoveană s-a calificat pentru Turneul Final al Cupei României.

În schimb, meciul a reprezentat o validare a potențialului echipei “galben-albastre” și a arătat necesitatea unei mai mari constanțe și contribuții sporite din partea tuturor jucătorilor.

CSM Petrolul Ploieşti a continuat evoluțiile pozitive din prima repriză a partidei de la Piteşti, încheiată cu un avantaj semnificativ, 15-30, în primul sfert. Bogdan Popa a fost într-o formă excepțională, marcând aproape la fel de multe puncte ca întreaga echipă a gazdelor, în total 14 puncte. De asemenea, Reggie Johnson a avut un debut spectaculos în Liga Naţională, adunând rapid 8 puncte. Diferența a ajuns la 17 puncte între cele două echipe în debutul celei de-a doua reprize, cu scorul 17-34, dar era evident că procentajele de aruncări nu puteau rămâne la același nivel pentru mult timp, iar diferența s-a redus.

La pauza meciului, scorul era de 38-49, iar argeșenii au început să revină în meci, punând accentul pe o apărare mai solidă. Au reușit să facă un “parțial” de 9-2 care l-a obligat pe antrenorul Mihai Popa să ceară un time-out rapid. CSM Petrolul Ploieşti nu a avut rezultate strălucite în această perioadă, iar gazdele au reușit să treacă în avantaj cu 30 de secunde rămase în sfertul al treilea. Până la urmă, două aruncări libere reușite de Brkic au adus scorul la egalitate, 58-58.

Ultimul sfert a fost un adevărat spectacol pentru suporterii ambelor echipe, deoarece conducerea s-a schimbat de mai multe ori în ultimele minute. Jevtovic a reușit să facă 76-75 pentru FC Argeş și a provocat un ultim time-out al echipei noastre. Cu doar 14 secunde rămase din meci, exista o șansă bună pentru a înscrie coșul victoriei, dar încercarea lui Funderburk Jr., unul dintre cei mai în formă jucători la Craiova, a fost blocată de apărarea atentă și agresivă a gazdelor. Lay-up-ul ratat a fost urmat de un fault “de disperare”, care i-a trimis pe gazde la linia de fault și a adus scorul final la 78-75.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Bogdan Popa (19 puncte, 3 aruncări de trei puncte, 10 recuperări), Funderburk Jr. (17 puncte, 3 aruncări de trei puncte), Reggie Johnson (16 puncte, 2 aruncări de trei puncte), Brkic (11 puncte, 9 recuperări), Carpenter (7 puncte), Henry (5 puncte), Corpodean, G. Angelian și L. Diaconescu.

În etapa a doua a Conferinței B, echipa din Ploiești va juca sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia, cu CSM Constanţa.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *