logo
RNTV Live

Control la Spitalul Județean Ploiești declanșat de Prefectura Prahova

sursa foto Prahova Business
Dumitrescu Vlad

Prefectura Prahova a comandat un control la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Corpul de Control al Prefecturii şi Direcţia de Sănătate Publică vor face verificări, alături de inspectorii de muncă şi de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate. Verificările vin la scurt timp după ce mai mulţi medici şi-au anunţat demisiile, iar chirurgul Dan Oprea a reclamat probleme în asigurarea actului medical.

Prefectura anunţă, într-un comunicat transmis miercuri, că prefectul Virgiliu Daniel Nanu a dispus “constituirea unei comisii pentru verificarea modului de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare de către reprezentanții spitalului”, în urma unor reclamaţii “referitoare la disfuncționalități existente în desfășurarea activității”.

“Guvernul este cel care reglementează sistemul sanitar prin legislaţie care să favorizeze aplicarea managementului calităţii în unităţile sanitare, facilitând munca furnizorului şi apărând pacientul de deficienţele din sistem. Astfel, ca reprezentant în teritoriu, Instituția Prefectului va face toate eforturile necesare pentru ca cetățenii județului să beneficieze de dreptul la îngrijiri medicale de calitate, la cele mai înalte standarde, în funcție de resursele disponibile, eliminând posibilitatea de discriminare sau de vătămare a acestuia. Această comisie își va desfășura activitatea în perioada 25 – 31 mai 2022 și va fi coordonată de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova alături de reprezentanți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova și ai Corpului Control al Instituției Prefectului Județul Prahova”, se arată în comunicatul de presă.

Rezultatele verificărilor vor fi integrate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, care va întocmi un raport ce urmează a fi prezentat prefectului județului până la data de 3 iunie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor