logo
RNTV Live

Concurs gastronomic inedit dedicat elevilor/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Concurs gastronomic inedit dedicat elevilor

Proiect inedit pentru elevii din cadrul cursurilor profesionale a doua licee din Prahova. Absolventii claselor de bucatar si cofetar au luat parte la un concurs, in cadrul caruia si-au putut demonstra maiestria in arta gastronomiei.  Un juriu de specialitate le-a degustat preparatele iar echipa cu punctajul cel mai mare a castigat. Evenimentul denumit Arta in bucatarie este derulat pe fonduri europene. Are ca scop integrarea a peste 130 de tineri in programe de formare, pentru a dobandi o meserie extrem de cautata in prezent.

Concurs gastronomic inedit dedicat elevilor

Cinci echipe de elevi ai Colegiului Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti si Liceului Tehnic “Constantin Istrati” Campina, de la clasele de bucatar si cofetar, au intrat in bucatarie pentru a gati preparatele cu care urmau sa intre in concurs. In fata juriului de specialitate, fiecare grupa a prezentat cate un fel principal si desert.

Proiectul a vizat pesste 181 de elevi, iar scopul a fost acela de a-i pregati si integra in programe de invatare, la locul de munca. Beneficiarii au fost si elevi de etnie rroma si din mediul rural.

La finalul concursului participantii au primit diplome acrediate, pe care le vor folosi in viitoare lor cariera din domeniul gastronomiei.  

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor