Comandamentul Munte 2022 al ANPC a aplicat, într-o singură zi, amenzi de 70.000 lei, pe Valea Prahovei

    sursă foto Dilema Veche

    Comandamentul Munte 2022 al ANPC a aplicat, într-o singură zi, amenzi de 70.000 lei, pe Valea Prahovei

    Într-o singură zi de activitate a Comandamentului Munte 2022 – structură special constituită a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), desfășurat în premieră, în sezonul estival, în acest an, aflat sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu -, pe 10.08.2022, comisarii din Prahova si Brașov  au controlat 6 operatori economici de pe Valea Prahovei, respectiv:

    • SC Combist SRL – Cabana Vânătorilor Predeal;
    • SC Soke Service SRL – Sinaia;
    • SC Perla Bucegi SRL – Sinaia;
    • Irish Resort – Sinaia;
    • Org Avangarde Tour SRL – Sinaia,
    • Mariclau Food SRL – Sinaia.
    cel mai verde complex reziential

    În urma abaterilor constatate de comisari, operatorii economici au fost sancționați cu 7 amenzi contravenționale, în valoare totală de 70.000 lei  și 2 avertismente, luându-se, de asemenea  măsurile de

    • oprire definitivă de la comercializare și retragere definitivă din circuitul consumului uman a peste 100 kg produse alimentare în valoare totală de aproximativ 4.500 lei
    • oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 2 operatori economici.

    ”Deși realizăm controale periodic, avem Comandament de iarnă, în mod tradițional, acum, la Comandamentul de vară, întâlnim, în continuare, aceleași nereguli, la operatorii economici din regiunea noastră.

    Respectul față de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit, ceea ce ne determină să supraveghem continuu serviciile oferite în această zonă, până când nu vom mai constata abateri de la lege” – Ion Iordăchescu, comisar șef, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

    Dintre deficiențele constatate amintim:

    • utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare, scurgeri de lichide de la materii prime,
    • folosirea unor congelatoare cu strat gros de gheață,
    • utilizarea unor plite de gătit neigienizate și a unor ustensile de bucătărie neconforme, deteriorate
    • folosirea la gătit a unor produse alimentare fără elemente de identificare, cu data durabilității depășită
    • utilizarea la prepararea produselor alimentare a altor brânzeturi decât cele declarate în lista meniu

    comercializarea unor porții de mâncare gătită care nu erau ținute la masa caldă.

    Mai multe știri pe republikanews.ro

    Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

    FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

    hidro
    tymbark

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here