Cod roșu de avalanșă în Bucegi

Zăpada care s-a așternut într-un strat consistent la munte, este extrem de instabilă, spun specialiștii. În ultimele două zile a nins masiv în Munții Bucegi, în unele zone cantitatea precipitațiilor fiind de 40 de litri pe metrul pătrat.

Și vîntul și-a făcut de cap pe creste. Rafalele au atins aproape 100 de kilometri la oră a altitudini de peste 1800 de metri, troienind zăpadă.

cel mai verde complex reziential

Toate aceste motive i-au făcut pe meteorologi să anunțe că riscul de avalanșă în Bucegi a ajuns la gradul 4, pe o scară de la 1 la 5. Ceea ce înseamnă cod roșu și pericol iminent de producere de avalanșe pe versanți.

Salvamontiștii spu că stratul de zăpadă este puţin stabilizat, iar declanşarea avalanşelor este posibilă chiar şi la o slabă supraîncărcare pe numeroase pante suficient de înclinate. În plus, sunt aşteptate şi declanşări spontane de avalanşe de dimensiuni medii şi izolat chiar mari.

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști că traseele montane sunt închise și le recomandă să nu se aventureze la mare altitudine.

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here