STOP tăierii în Pădurea Păulești! Păuleștenii au plantat 2.000 de stejari în pădurea statului / GALERIE FOTO

Acțiune de plantare în Pădurea Păulești, aflată în apropierea Ploieștiului! Zeci de oameni din comuna Păulești, alături de autoritățile locale, au plantat sâmbătă, 28 noiembrie, 2.000 de puieți de stejari. Este pentru prima dată când are loc o astfel de acțiune în zonă. Deși, pădurea se află într-un program intens de tăiere, specialiștii au lasat ca zona verde să se regenereze natural.

Evenimentul a fost organizat de comunitate, care a strâns banii necesari și a cumparat copacii de la Direcția Silvică București-Ilfov.

Acțiunea ecologică a fost aprobată de reprezentanții Ocolului Silvic Ploiești și coordonată de pădurarul zonei, Gheorghe Stancu.

Profesori universitari, medici, jurnaliști, ingineri, oameni ai muncii, pensionari, cu toții și-au unit forțele pentru ca Pădurea Paulești să renască.

Cea mai vârstnică participanta este Magdalena Stoica. Are 77 de ani și a venit să planteze stejari alături de copiii ei.

“Fac ce pot. Vreau ca nepoții mei să respire un aer curat, nu poluat așa cum îl avem, din păcate, toți cei ce locuim în zona industrială”, a spus femeia.

Prahova se afla pe harta cancerului

Prahova se afla pe harta cancerului. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimii ani, numărul îmbolnăviror de cancer a crescut în rândul prahovenilor, din cauza poluarii. Cei mai afectați sunt, în special, localnicii din Ploiești, Păulești, Blejoi și Brazi. Documentul oficial, dat publicității anul trecut, arată că în aceste zone sunt înregistrate frecvent depășiri la substanțe cancerigene precum benzen, toluen, xilen, etilbenzen. Astfel că incidența la tumori maligne, limfoame, anemie și leucemie a crescut îngrijorator, iar cei mai afectați sunt cei cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani. Din păcate, în Pădurea Păulești, considerată “plămânul” Ploieștiului, au loc defrișări an de an. Potrivit planului de taieri, 50% din ea va fi exploatată în următorii zece ani.

Vezi şi ştirea iniţială AICI

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

comunicat de presă

solicitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here