logo
RNTV Live

CJ Prahova își propune extinderea Parcului Municipal Vest pe alte zece hectare

parc_municipal
Dumitrescu Vlad

Viitorul Parcului Municipal Vest rămâne în continuare un subiect fierbinte. Asta pentru că există viziuni diferite în ceea ce privește dezvoltarea respectivei zone de agrement. Potrivit vicepreședintelui Dumitru Tudone, Consiliul Județean nu-și propune să reducă din spațiul verde, așa cum reprezentanții Primăriei Ploiești au afirmat, ci extinderea acestuia pe încă zece hectare. Acum totul va sta la mâna consilierilor locali ploieşteni, cei care vor decide dacă Parcul Municipal Vest va trece în administrarea Consiliului Județean Prahova sa nu.

Spațiul verde din Parcul Municipal Vest va fi extins pe încă zece hectare! Anunțul a fost făcut de  vicepreședintele Dumitru Tudone, care a precizat că  viziunea Consiliului Județean Prahova, în cazul în care respectiva zonă de agrement va trece în patrimoniul executivului prahovean, este să extindă spațiul verde.

”Din punctul nostru de vedere considerăm că nu este  corect să spunem că va dispărea spațiul verde. Asta întrucât în Hotărârea Consiliului Județean  prin care s-a solicitat o suprafață de teren unde există actualmente Parcul Municipal Veste, suprafața solicitată este cu aproximativ 10 hectare mai mare decât amprenta parcului. Acest lucru va duce la o creștere a spațiului verde pentru municipiul ploiești. Mai mult decât atât, o investiție de natura celor care sunt propuse în a se realiza pe acest amplasament, respectiv o sală polivalentă, un patinoar olimpic și un bazin de înot olimpic, precum și un parc tematic pe care îl avem câștigat pe fonduri europene, sunt investiții care se încadrează în menținerea de spațiu verde, conform legislației în vigoare”, a susținut Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

Reacția reprezentantului  vine după ce în spațiul public s-a vehiculat ideea că se va distruge Parcul Municipal Vest.

De altfel, Tudone susține că executivul județean intenționează să planteze copaci maturi, astfel încât zona să devină una de promenadă.

”Se va propune și se va realiza o împădurire cu arbori cât se poate de maturi, la o înălțime corespunzătoare astfel încât să devină foarte ușor o zonă de relaxare în interiorul parcului”, a mai punctat Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

Acum decizia finală va fi a consilierilor locali ploieșteni, cei care vor vota sau nu solicitarea Consiliului Județean Prahova de a prelua în administrare Parcul Municipal Vest.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor