logo
RNTV Live

În lupta cu nesimţirea unora dintre ploieşteni, Poliţia Locală Ploieşti a aplicat sute de sancţiuni

gunoaie politia locala
Mihai Constantinescu

În lupta cu nesimţirea unora dintre ploieşteni, Poliţia Locală Ploieşti a aplicat sute de sancţiuni

616 sancțiuni contravenționale în valoare de 181.700 lei. Acesta este bilanţul pe primele luni ale anului în curs în ceea ce priveşte sancţiunile aplicate de către Poliţia locală Ploieşti în ceea ce priveşte gunoaiele din oraş.

Concret, pentru încălcarea prevederilor actelor normative mai sus menționate, Poliția Locală a aplicat, de la începutul anului 2019 și până în prezent, sancțiuni contravenționale după cum urmează:  

 

  • SERVICIUL ORDINE PUBLICĂ ȘI PAZĂ – 544 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 115.300 lei, pentru abandonarea sau depozitarea deșeurilor pe domeniul public. 
  • BIROUL PROTECȚIA MEDIULUI – 72 sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.400 lei,persoanelor depistate în timp ce depozitau deșeuri de orice natură pe domeniul public al municipiului  –  conform art. 2 pct. 2 din H.C.L. nr. 228/2006  și Cap. I pct. 1, respectiv Cap. II pct. 1 din H.C.L. nr. 34/2019.Referitor la neîncheierea contractelor de salubrizare cu operatorul autorizat de către persoanele fizice/juridice, s-au aplicat un număr de 22 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.000 lei.

 

  • De asemenea, s-au întreprins un număr de 286 acțiuni de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri de orice natură pe domeniul public, încălcând astfel regulile de gospodărire a municipiului, activități în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale. Astfel de acțiuni au avut loc și împreună cu Garda Națională de Mediu și RASP Ploiesti.
  • Totodată, politiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat contravențional operatorul de salubritate ROSAL GRUP pentru nerespectarea graficului de ridicare deșeuri menajere sau neridicarea întregii cantități de deșeuri cu 14 amenzi în valoare de 34.500 lei, sume ce reprezintă venit la bugetul local.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fotoinca-un-eveniment-delicios-in-ploiesti-incepe-festivalul-turcesc/?fbclid=IwAR1UPDCynAJ5GFfHPgnbsH1ypjIGLreftjGdFj9xMKPi6cnX_ToaxvZoC54

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor