logo
RNTV Live

CET Brazi, pregătit să funcționeze și dacă în Ploiești sunt temperaturi pe minus

conducte_cet
Dumitrescu Vlad

Lucrările de reparaţii la grupul energetic nr. 5 din CET Brazi au fost finalizate. În acest context, primarul Andrei Volosevici a solicitat preluarea lui cât mai rapidă de la Consiliul Judeţean, mai ales că acesta funcţionează în cogenerare, ceea ce ar putea aduce venituri importante pentru Termo Ploieti, care până în prezent funcționează cu pierderi de aproximativ 30 milioane lei.

 Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunțat joi, în timpul şedinţei extraordinare a Consiliului Local  că grupul energetic compus din cazanul şi turbina nr. 5 a primit autorizaţia din partea ISCIR.  

“De vinerea trecută, structura 5, în speţă cazanul şi turbina, este absolut funcţională. Au ISCIR-izarea făcută. Aşteptăm cu nerăbdare momentul în care cineva de la Consiliul Judeţean se trezeşte, ca să poată să ne predea… şi trebuie să facă lucrul ăsta pentru că, real, iarna o trecem cu structura nr. 5, dar care produce şi foarte multă energie electrică. De asta probabil că cei de la Termo, oameni noi, nu au vreo vină vizavi de faptul că nu s-au cunoscut nişte lucruri. Ceilalţi, care şi-au mai dat demisia, înţeleg exact ce se întâmplă”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Reacția primarului a venit în contextul în care legislativul ploieștean a votat bugetul Termo Ploieşti, care în prezent înregistrează o pierdere de 30 de milioane de lei, însemnând circa 43% din totalul cheltuielilor.

Un aspect pozitiv ţine tocmai de punerea în funcţiune a grupului energetic nr. 5 din CET Brazi, care poate aduce venituri din cogenerarea de energie electrică.

Potrivit înţelegerii, cazanele 5 şi 6 au rămas în proprietatea Consiliului Judeţean până la finalizarea lucrărilor de reparaţii, urmând să fie predate ulterior către administraţia ploieşteană. În mod tradiţional, cele două grupuri energetice din CET Brazi sunt folosite pentru a asigura alimentarea cu apă caldă şi căldură în sezonul rece.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor