Şansă imensă pentru prahoveni. S-a întâmplat pentru prima dată

Şansă imensă sursa foto Facebook CJ Prahova

Şansă imensă pentru prahoveni. S-a întâmplat pentru prima dată

Premieră la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești. Ieri s-a efectuat prima prelevare de plasmă umană din Prahova, utilă în tratarea pacienților infectați cu COVID – 19.

Reuşita de ieri a fost posibilă cu ajutorul autorităţilor judeţene şi a unei firme de profil. În urmă cu o lună de zile, un aparat de colectare plasmă umană a ajuns la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești. Astfel, prahovenii depistați pozitiv cu Covid-19 vor putea fi tratați asemeni bolnavilor din alte țări. Terapiaa a fost implementată cu succes.

“Colectarea directă a plasmei cu anticorpi dezvoltați la Covid-19 a fost posibilă prin utilizarea echipamentului de colectare a plasmei umane AURORA Plasmapheresis Systems. Gestul pacientului vindecat de Covid 19, care a donat plasma și efortul personalului Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești demonstrează că fiecare dintre noi poate ajuta în felul său comunitatea, pentru a trece mai ușor peste această perioadă dificilă.

Consiliul Județean Prahova va continua acțiunile demarate la începutul acestei pandemii, pentru a preveni răspândirea acestui virus și va sprijini unitățile sanitare din Prahova în tratarea pacienților infectați cu Covid-19.”, au spus reprezentanţii CJ Prahova

Vezi şi https://republikanews.ro/prahovenii-invitati-pe-drumul-vinului-pentru-a-redescoperi-cel-mai-inedit-muzeu-de-aici/?fbclid=IwAR1gMIGYwr6y7CNhykvm2WH42jYE4Wwp11u0VZu_mFB-PoK9WnvLRlVvSgQ

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here